Ez biztosan mononukleózis?
Figyelt kérdés
Két hete megnagyobbodott egy nyirokcsomó a nyakam bal oldalan, es be volt gyulladva a torkom, bár nem fájt..az első pár napban 38,7re is felment a lazam, majd hirtelen egy hétig csak hőemelkedésem volt. Két napja kezdett nagyon fájni a torkom, nagyon csúnya lepedékes, az orvos szerint egyértelműen mononukleózis-torok. A nyaki nyirokcsomóim mind megnagyobbodtak egy kicsit, pãr napig mindegyik fájt nyomásra, de több mostanra érzéketlen lett. Szerintetek ez a tipikus torok kizárja azt, hogy esetleg félrekezeltek, és limfómám van?2014. aug. 14. 11:44
2/4 A kérdező kommentje:
Volt, az mononukleózisra jellemző képet adott, de tudtommal a két betegség a vérképben is hasonló eltéréseket mutat.
2014. aug. 14. 12:27
3/4 anonim válasza:
Nyugodj meg, ez valószínűleg tényleg mononucleosis. A lymphomákban sokszor nem is jelenik meg a vérben a daganatos fehérvérsejt, hanem a nyirokcsomóban osztódik. Ha meg is jelenik a vérben, akkor olyan nagy számban, hogy az gyanús lesz, és további kivizsgálásokat csinálnak. Ha emelkedett volt a lymphocyta-számod, de még belefért egy fertőzésbe, akkor nincs miért aggódni.
Egyébként a lepedékes, fájdalmas torok nem jellemző a lymphomára. Szerintem gyógyulsz, és ezért múlt el a fájdalom.
4/4 anonim válasza:
egyem a szíved kérdező, tudom, hogy már nagyon régi kérdés, de én most járok ebben a cipőben. még nem derült ki, hogy monó, a laborban van a vérem, de nagyon valószínű, hogy az. én is limfómára gondoltam rögtön a nyirokcsomó duzzanatok miatt és kicsit még mindig félek, hogy az van, annak ellenére, hogy duzzadtak és undorítóak a manduláim, már nekem is érzéketlenek nagyjából a nyirokcsomóim, de az elején fájtak, csak szerintem olyan sokat nyomkodtam (amit nem szabadna), hogy elmúlt a fájdalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!