Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mononukleózis? Szerintetek?

Mononukleózis? Szerintetek?

Figyelt kérdés
Elég érdekes helyzetben vagyok. Körülbelül 1 hónapja folyamatosan enyhe hőemelkedésem (max. 37,3, kisebb torokfájásom, náthám van.Igen levert vagyok, a szemhéjam is beduzzadt, kiütések vannak a számban.Viszont sem a májam,lépem nincs megnagyobbodva, sem magas lázam, sem duzzadt nyirokcsomóim,sem elviselhetetlen torokfájdalmaim nincsenek, ezért a doki nem küldött el vérvizsgálatra. Szerintetek enyhe lefolyású de sokáig tartó mononukleózisom van, vagy vmi egyéb? Nektek mik a tapasztalataitok. Esetleg hasonló helyzetben nem voltatok?

2014. jan. 6. 02:47
 1/2 anonim ***** válasza:
nekem múlt évben volt olyanom. De az magas lázzal jár. Kórházban kötöttem ki mert már jártnyi erőm sem volt. állítólag ez a betegség felnőtt korban durva lefolyású. A sima nátha is tarthat hónapokig, különösen ha fenn áll a kiváltó tényező (pl fűtetlen szoba, ugyanazon baktériumok megamaradása poháron). remélem nincs monód, de a nem tudom ahol laksz van e klinika, és ha igen nézd meg hogy beutaló nélkül igénybevehető e a belgyógyászati ambulancia, és ha igen kérdezd meg ott hogy ők mit gondolnak
2014. jan. 6. 03:51
 2/2 Passiflora ***** válasza:

Nekem 5 éve volt mononukleózismom, sem lázam, sem torokfájásom, sem egyéb tipikus tünetem nem volt. Egyedül azt volt furcsa, hogy minden reggel furcsán be volt dagadva a szemhéjam, de ébredés után pár órán belül elmúlt. Pont ennek a tünetnek a megjelenése előtt pár nappal voltam egy biorezonanciás vizsgálaton, ott kérdezte a hölgy, hogy átestem-e mostanában vírusos fertőzésen. Mikor mondtam neki, hogy nem, akkor azt mondta, hogy ha nem "kifele megyek belőle", akkor valószínűleg nemrég kaptam el valami vírust, de még jelentek meg a tünetek. Amikor a háziorvosom vérvétel után mononukleózis gyanúval beutalót adott az infektológiára, a doktornő, akihez kerültem, ott morgolódott nekem meglehetősen ingerülten, hogy honnan szed ilyet a háziorvosom, minek küldött ide, nincs is semmi tünetem,máig emlékszem, hogy azt mondta, hogy "majd ő mindjárt mutat nekem mononukleózisos beteget" (egy fiatelember, akinek napok óta 39 feletti láza van, annyira fáj a torka, hogy szinte nem tud nyelni, ezért már nem csak enni, hanem inni is alig tud, most fognak neki infúziót bekötni, hogy ne száradjon ki). Azért elküldött szerológiai vizsgálatra, és sajnos pozitív lett az eredmény. Csak azért írtam le, hogy nem feltétlenül jár mindenkinél heves tünetekkel.

Remélem, neked valami enyhébb dolog, de úgyis hamarosan kiderül, ha már voltál vérvételen.

Én mondjuk szerencsére hamar kigyógyultam belőle, ami alatt azt értem, hogy a májfunkciós értékeim hamar visszaálltak a normál tartományba.

Egyébként akkor az egyetlen "kezelés" az volt, hogy egyek sok gyümölcsöt, zöldséget + plussz multivitamint, meg persze májkímélő diéta.

De lehet, hogy azóta már van valami gyógyszer rá, úgy rémlik, mintha tavaly hallottam volna valakitől.

Mielőbbi teljes gyógyulást kívánok Neked!

2014. jan. 6. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!