Honnan lehet tudni, hogy egy torokgyulladás vírusos vagy bakteriális eredetű?
Okoskodóknak: tudom, hogy már szerepel egyszer ez a kérdés, de ott nem volt kielégítő válasz.
Azt is tudom, hogy az orvos majd megmondja, de ma vasárnap van...
A gyógyszertárban egy antibiotikumos torok spray-t ajánlottak úgy, hogy fingjuk sincs, bakteriális vagy vírusos-e a gyulladás. /Mert ugye az antibiotikum csak a baktériumok ellen jó.. Azt is tudom, hogy antibiotikumot a vírusos megbetegedés szövődményei ellen szokták felírni.../
Akinek vírusos torokgyulladása volt, mit kapott? Hogyan kezelte?
Köszi előre is!

A gargalizálás semmit nem ér... Használtam antibakteriális löttyöt is és tengervizet is, de nem lett jobb tőle, persze azért gargalizálok folyamatosan, hátha... :(
Hátul a garatomban szabálytalan alakú, színtelen hólyagok vannak, körülötte hajszálvékony piros kontúr. A torkomban pedig lejjebb gennyes pontok.
Még a levegővétel is fáj... Volt már valakinek hasonló? Mitől múlt el?
(gyulladáscsökkentőt szedem folyamatosan, de így is non-stop fáj, szopogatós tabletták max. 5 percig használnak...)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!