Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » SOS REFLUX mit tegyek?

SOS REFLUX mit tegyek?

Figyelt kérdés
2 éve van refluxom, kikezdte a torkomat rendesen, nem akar elmúlni szedtem pantoprazolokat, nem hatottak, most rabeprazolt kaptam remélem ez segiteni fog, meg venter granulátumot, azt mondta a doki egyek sokszor egy nap én 4x szoktam, az nem elég? most megprobák többször, a savas kajákat kerülöm, akkor mit tegyek hogy elmúljon végre? vagy a sok idegeskedés miatt van? valaki ha tud valami hasznosat irni az jó lenne

2014. aug. 3. 08:50
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
a citromsav még a fogzománcot is marja!!!!!
2014. aug. 3. 10:56
 12/14 anonim ***** válasza:

Nekem is volt refluxom, és sajnos bármit is csinálsz valószínűleg eltarthat sokáig mire tünetmentes leszel, bár a két év tényleg nagyon soknak tűnik. A refluxnak amúgy tényleg sok köze van az idegeskedéshez. Relaxáció, meditáció... Egyébként nekem anno amikor refluxom volt, azt is mondták, hogy hagyjam el a kávét és a fekete teát. Bár meg kell hogy mondjam nem hagytam el, anélkül is elmúlt. A stresszt igyekeztem elhagyni.

Amúgy meg a torok kontra gyomorhoz:

1. Nem azért mondom, de én is úgy látom, hogy nem jól értelmezed amit korábban írt neked valaki. "a citromos víz nem marhatja mivel a gyomorban lúgos lesz, ez a lényege

ha mégis akkor ez nem reflux, vagy már ki van sebesedve a nyelőcső menj el tükrözésre"

Vagyis a második mondatban implicit benne van a feltételezés, hogy a nyelőcsövedet marja a citrom, amit te később meg is erősítettél. Ha reflux akkor a citromos víz a gyomrot elméletileg asszem valóban nem marhatja, a torkodat viszont igen, tehát teljesen helytállónak tűnik amit írtak neked.

Szerintem tök ugyanazt mondjátok, csak te félreértetted amit a válaszoló írt és ezután jól felháborodtál. Ez az egyik.

2. A másik meg az, hogy TE kértél segítséget, és miután ezt megkaptad bedühödtél.

Hozzáteszem nem akarok veszekedni, de én így értelmeztem amit olvastam. És kérlek hogy ezen ne húzd fel az agyad!

2014. aug. 4. 14:31
 13/14 anonim ***** válasza:

kérdező te tényleg nem tudsz se olvasni se szöveget értelmezni

"a citromos víz nem marhatja mivel a gyomorban lúgos lesz, ez a lényege "

érted amit írtam?

hogy hol lesz lúgos?

és azt olvastad hogy ha mégis mar akkor a nyelőcsöved van kisebesedve már a savtól? és hogy menj el tükrözésre?

2014. aug. 4. 23:55
 14/14 A kérdező kommentje:
Én nem vagyok dühös :) Csak nem szeretem ha hülyeségeket irnak, szerintem jól értettem, mivel már alapból leirtam, hogy nekem a torkomat kikezdte a sav valószinü, a gyormommal nincs gond. na most ő azt irta, hogy nem marhatja mivel a gyomorban lúgos lesz, de amig oda lejut addig megma az sz torkomat.na mindegy ezen kár vitatkozni, és köszönöm a válaszokat.....:D
2014. aug. 5. 01:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!