Miért csak a mozgáskorlátozott kap kedvezményt, jelen esetben ingyen parkolást és gépjármű súlyadó alóli mentességet?
A kislányom 2 éves, daganatos rosszindulatú rákkal küzd, azonban hiába van hatósági igazolványunk, tömegközlekedésben nem szállítható, valamint hiába van emelt családi pótlék, nincs parkolási kártyánk se, pedig csak autóval szállítható, de ennek ellenére, mint betegség, csak a mozgáskorlátozott, azaz mozgásszervi fogyatékosságot támogatják!
Azt hiszik olyan könnyű?, hóban, fagyban, esőben, vagy legyen szép időben, kórháztól messze találni egy parkolóhelyet, ami persze mindig fizetős, majd szegénykémmel átvágni a hangos városon...ahelyett, hogy az állam minket is támogatna, hogy behajtsak a kórházba...
Egésznap vagy napokig ott vagyunk, a parkolásból gyógyszereit vehetném meg, mivel közgyógy kártyája sem ér semmit, hiába van, eddig csak egy calcium tablettát tudtam venni neki rajta!
Miért így van ez? Miért csak a mozgáskorlátozást támogatják?
(Mondhattok rosszat is rám, hogy nem vagyok megértő stb...de ez elég kellemetlen ránk nézve, pedig szerintem nekünk ugyanúgy járna)
Mindent megtettem, de mindenhol ezt a választ kaptam, hogy: a gyermeknek nem mozgáskorlátozott megbetegedése van!
Vélemények?
Ilyenekkel foglalkozó exmtv-s jogász ismerősöm szerintm a média ilyenkor segít. Mármint nagyobb az esély, hogy ilyenek után normálisabban viselkednek.
Budapesten vannak ilyen bentlakásos házak ilyen esetre, Démeter ház, meg a McRonalds ház vag ymi a nevük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!