Miért csak a mozgáskorlátozott kap kedvezményt, jelen esetben ingyen parkolást és gépjármű súlyadó alóli mentességet?
A kislányom 2 éves, daganatos rosszindulatú rákkal küzd, azonban hiába van hatósági igazolványunk, tömegközlekedésben nem szállítható, valamint hiába van emelt családi pótlék, nincs parkolási kártyánk se, pedig csak autóval szállítható, de ennek ellenére, mint betegség, csak a mozgáskorlátozott, azaz mozgásszervi fogyatékosságot támogatják!
Azt hiszik olyan könnyű?, hóban, fagyban, esőben, vagy legyen szép időben, kórháztól messze találni egy parkolóhelyet, ami persze mindig fizetős, majd szegénykémmel átvágni a hangos városon...ahelyett, hogy az állam minket is támogatna, hogy behajtsak a kórházba...
Egésznap vagy napokig ott vagyunk, a parkolásból gyógyszereit vehetném meg, mivel közgyógy kártyája sem ér semmit, hiába van, eddig csak egy calcium tablettát tudtam venni neki rajta!
Miért így van ez? Miért csak a mozgáskorlátozást támogatják?
(Mondhattok rosszat is rám, hogy nem vagyok megértő stb...de ez elég kellemetlen ránk nézve, pedig szerintem nekünk ugyanúgy járna)
Mindent megtettem, de mindenhol ezt a választ kaptam, hogy: a gyermeknek nem mozgáskorlátozott megbetegedése van!
Vélemények?
Benne van:
Mozgásában korlátozott személyi parkolási igazolvány:
legtöbb daganatos gyermek jogosult e támogatási formára, függetlenűl végtagérintettségétől-emelt családi pótlékra való jogosultság feltétel, helyi önkormányzatnál kell kérvényezni!
Telefonáltam, épp bent volt a polgármester, de azt mondta, hogy náluk ilyen lehetőségre nincs mód!
Akkor most mi is van?
Nesze semmi, fogd meg jól alapon támogat az állam, csak leírásban, gyakorlatban pedig nem létezik?!
Nem is idegesítem magam ezen!
Akkor OEP.
Bár én a benzin hozzájárulás miatt linkeltem az oldalt.
Erre gondoltam. Persze, ez nem oldja meg a behajtást.
Én nem vagyok gyerek, de engem vittek egyedül többször is akár 200km-t is, mert a kemoterápiától nem volt jó az immunrendszerem.
Amikor már a sugárkezelést kaptam, akkor is volt, hogy gyerekeket egymagukban szállítottak.
Járj utána, mert tényleg létezik, az egyéni szállítás, az orvost kell kérni, hogy ha indokoltnak tartja írja rá a szállítős lapra, hogy csak egyénileg szállítható.
Gyerekekkel még segítőkészebbek.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Konkrétan a kórház nevét nem akarom leírni, mert már így is volt kisebb vitám a dokikkal, mondván, hogy én nem vagyok megélégedve velük! De rengeteg hibát tudnék mondani róluk!
A szállítás nekünk nem jött be, mikor kaptuk a sugarat, akkor se tudták összehangolni, hogy egy gyerek legyen az autóban...
Nem sok helyen onkológiai osztály, de gondolom pl. Pest, jobban működik. Mi lentebb vagyunk vagy 250 km-rel...így sejthető melyik város lesz az!
Olyan is volt, hogy nem volt szobánk a kezelés alatt, s az autóban kellett meghúzni magunkat, TÉLEN! Nagyon sok gondunk van, de senki nem akarja meghallgatni a kórházon belül! Pedig nem csak én, hanem szinte az összes anyuka dühös!
Értem én, hogy M.O. nincs pénz, s így az egészségügyben sincs...de ez már tényleg durva!
2014-et írunk, de esküszöm, hogy a 80-as 90-es években minden jobb volt!
Mégegyszer köszönöm a válaszokat!
Engem békésmegyei betegszállító vitt, budapestiekről rosszabb tapasztalataim vannak.
Orvosi mulasztások sorozata miatt többször majdnem meghaltam. Ismerem a helyzetet, sajnos.
Budapesten a László kórházat tudom ajánlani, vagy a Honvédot, a tapasztalataim alapján.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Utolsónak: ismerős helyzet, nem lepődöm meg, amit írtál, hogy "majdnem meghaltam" Elhiszem, mert nekünk egyszer pl. elcserélték, de hogy hogyan, állítólag 3 ember is megnézi, mielőtt megkapod a kezelést...s másikat akartak beadni nekünk, de észerevettem, hogy valami más az, mert mindig nézem mit csinálnak...s, ha épp nem figyelek, akkor 1 óra alatt a rossz dózis miatt megállhatott volna a gyermekem szíve! Ne tudd meg mit éreztem...s semmit nem mondtak, azon kívűl egyszer, hogy hoppáá, elnézést Anyuka!
Kórházba, másikba nem tudunk elmenni anyagiak miatt, ez van a legközelebb hozzánk...
A médián egyszer gondolkodtam, de mi van, ha kiutálnak még jobbnak az orvosok, s emiatt még jobban megkülönböztetnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!