Lehetek HIV-es?
Szerintem szinte semmi esély nincs rá, hogy HIV fertőzésed van. Valószínűleg csak megfáztál a változékony időben. Azért nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni.
Persze, van esély rá de szerintem nagyon kicsi. Ahhoz az kellene elsősorban, hogy ő is fertőzött legyen. Emellett kell a már említett szájseb. Feltétel, hogy a nyálban pont legyen vér vagy legalább pár életképes vírus. Arra is szükség van, hogy a szemen keresztül ezek a vírusok a véráramba juthassanak (gondolom kitörölted amilyen gyorsan csak lehet.) Van esély de szerintem a fenti feltételek olyan szinten kis százalékban fordulnak elő egyszerre, hogy ez már szinte lehetetlen.
Ha aggaszt a dolog akkor csináltasd meg a tesztet. Sőt, mindenképp csináltasd meg, hogy biztos lehess a dologban.
Hozzáteszem, hogy akkor se keseredj el, ha pozitív teszted lesz. A mai gyógyszeres kezelésekkel tünetmentesen tartható a fertőzés. Sok esetben nem alakul ki az AIDS.
De még egyszer szerintem kis esély van rá...
Szia!
Nem, a HIV ki van zárva, nagyon kicsi esély van rá ettől a szembeköpéstől. De mivel hipochonder vagy, azért hogy megnyugodjál, szerintem nyugodtan menj el pár hét múlva szűrésre, úgyis ingyenes, és jobb a biztos tudat, hogy egészséges vagy.
A HIV-vírus az AIDS kórokozója. Az AIDS szerzett immunhiányos betegséget jelent. A tünetmentes vírus, max. lázat okozhat, a hatásmechanizmusa az, hogy legyengíti az immunrendszert, de ez hetek-hónapok alatt történik sokszor észrevétlenül. Ezután jelentkeznek csak a más betegségeket okozó mikrobák általi betegségek, sokkal súlyosabb formában. Pl. ha ilyenkor elkapsz egy egyszerű szemgyulladást, abba bele is halhatsz, mert az immunrendszer nem győzi le a kórokozókat, így azok az egész testben elszaporodhatnak.
A nyirokcsomók duzzanata nagyon jó jel, azt mutatja, hogy erősen dolgozik az immunrendszered és legyűri a betegséget, ne aggódj. :)
Lehet egyébként, hogy a szembe került nyál okozta ezt a gyulladást nálad, de ez nem az AIDS jele.
A történetedet ha el mondod az orvosnál biztos a Psichiátrián kötöl ki.
Ekkora hülyeséget kérdezni hogy nyálal terjed e....
Sőt ha fertőzött és gyógyszert szed még akkor sem kapod el.
Amikor fogorvoshoz més az nem jutott az eszedbe hány fertözött ült ott előted.. ))))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!