Mi a baj velem? Mit tegyek, hogy le tudjam nyelni a gyógyszereket?
Pár évvel ezelőtt alakult ki nálam ez a dolog (valószínűleg pszichés alapon), hogy nem tudok lenyelni semmilyen tablettát. Bármilyen betegségem is adódik mindig nagy gondot okoz, hogy hogyan vegyem be a gyógyszert. Szinte pánikrohamot kapok ha tablettához kell nyúlnom! A kevésbé súlyos betegségeimet (nátha, megfázás) általában folyékony gyógyszerekkel kezelem (neo citran, c vitamin pezsgő tabletta), de van hogy ezek már kevesek!
mit tudnék tenni, hogy ez megszűnjön? keressek fel valamilyen dokit??
Én gyerekkorom óta kínlódok a tablettákkal, a legtöbbet összerágva nyelem le, a kisebbeket azért sikerül egészben. Ha antibiotikumot kell szedjek, akkor inkább két adagot íratok fel a kisebb hatóanyagúból, hogy inkább két kisebb tablettát küzdjek le, mint egy nagyot.
Egyéb ötlet, hogy porrá töröd és egy nagyon kevés gyümölcslébe téve lekortyintod. Azért kevésbe, mert a sokat éppen úgy nem fogod tudni meginni, mintha darabos lenne.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!:))
Valójában már nem emlékszem pontosan, hogy mikor alakult ki, de azt tudom h pár évvel ezelőtt, olyan 17-18 lehettem amikor megakadt a torkomon egy tabletta és végigkarcolta a nyelőcsövem mire sikeresen lenyeltem. Órákig fát utána a torkom. Szerintem ez lehetett az a pont amikor kialakult nálam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!