Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Most akkor bulémiás vagyok/les...

Lucaa2001 kérdése:

Most akkor bulémiás vagyok/leszek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Először is sokan mondják,hogy kövér vagyok. A családom, az ellenségeim stb.

Mikor még nem mondták/hangoztatták ezeket szemtől szembe én elégedett voltam magammal. Mára ez már megváltozott.

Az evés utáni hánytatások bekövetkeztek. Nem sűrűn. Egy héten egyszer,de minden nap erősebb akaratom van iránta. Most azt fogjátok mondani,hogy 'divatmajom' vagyok, de én nem halottam azt a kivejezést hogy 'bulémia' csak utána néztem,hogy mit jelent hánytatni magam. Egyébként 152cm és 48kg vagyok.

14/L

2014. máj. 30. 17:27
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Pszichológus, minél gyorsabban.

Nem csak a hánytatás miatt, hanem a paranoia miatt is. Már ha komolyan úgy gondolod, hogy ELLENSÉGEID vannak...

2014. máj. 30. 17:41
 2/6 anonim ***** válasza:
48%

Igen, ez bulémia.

Beszélj erről a szüleidnek, vagy keress egy megbízható felnőtt embert.

Egyébként csak hogy tudj valamit a hánytatásról:

a szénhidrát már a szájüregben elkezd bomlani, így most durván: ha már a nyelveddel hozzáérsz a kajához, akkor már a lelket is kihányhatod magad, az a kaja már elkezdett emésztődni. Igen, a szénhidrát az egy ilyen dolog. Arról nem is beszélve, hogy semmi tápanyag és vitamin nem fog így felszívódni és tönkreteszed az emésztőrendszered.

Ha fogyni akarsz, akkor keress valami sportot és táplálkozz tudatosan (sok fehérje, sok zöldség, lassú felszívódású szénhidrát, jó zsírok).

2014. máj. 30. 17:45
 3/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2014. máj. 30. 17:47
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

152 centihez a 48 kiló normális, nem tudom, ki mit beszél... [link] Jó, itt oda van írva, hogy 18 éve felett alkalmazható, de a centi az centi, a kiló meg kiló a Te esetedben is.

Figyelj, miért mondanánk, hogy divatmajom vagy? Ez egy betegség, nem divat.

A legelső lépést már megtetted: felmerült benned, hogy bulimiás vagy! Ez már jó! A következő, hogy elmész a pszichológushoz (vagy pszichiáterhez, sosem tudom, mikor melyikre van szükség).

Azt meg ne hagyd, hogy mások bebeszéljenek Neked dolgokat, főleg ilyen butaságot!

Fel a fejjel, és kérj segítséget, még nem hánytatod magad minden kajálás után, szóval eléggé kezdeti fázisban vagy, gyorsan kigyógyulsz belőle, ha időben elmész orvoshoz :)

2014. máj. 30. 17:48
 5/6 anonim ***** válasza:
84%

Hát az nem. Maximum bulímiás. BulÉmia nem létezik. Ha tudsz kicsit nyelveket, itt a cikk róla:

[link]

Fölösleges hánytatni magad, ha pl. eleve piknikus alkat vagy. Soha nem leszel sovány, csak hamar gyomorrákos és előtte tönkremennek a fogaid és a nyelőcsöved.

Alegnagyobb ellenséged az anyád, aki nem fogad el olyannak, amilyen vagy, ezért van neked testképzavarod.

Gyerekpszichológus lenne a legjobb, és minél hamarabb.

2014. máj. 30. 18:10
 6/6 anonim ***** válasza:

5.

Hol olvastál itt az anyáról?!

2014. máj. 30. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!