Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » A páromnak hogyan segíthetnék?...

A páromnak hogyan segíthetnék? (lent)

Figyelt kérdés

56 éves. Magas vérnyomása van, de arra szed gyógyszert.

Észre vettem, h nem bírja sétát, az emelkedőket.

Most, h jött a meleg teljesen vörös az arca, izzad, nehezen veszi a levegőt, ingerült.

Amikor megkérdezem, h jól van-e, azt válaszolja, h nincs semmi baj. Túl büszke, de én nagyon féltem.

2014. máj. 21. 00:06
 1/4 anonim ***** válasza:
Vedd rá, hogy menjen orvoshoz vizsgálatra, illetve szoktasd rá a sétálásra (szerintem menj te is vele, mindkettőtöknek jót fog tenni).
2014. máj. 21. 00:10
 2/4 anonim ***** válasza:

Orvoshoz kéne valahogy elvinni, mert lehet, a gyógyszere nincs jól beállítva. Én képtelen vagyok ezt megérteni, mikor egy pasi büszkeségi kérdést csinál az egészségéből!

És nincs jól, ha nem bírja az emelkedőt. Anyukám közel 70 éves, de 16. emeletre is gyalog feljön, és kilométereket gyalogol elfáradás nélkül. A párod beteg, csak nem akar tudomást venni róla. SZép szóval, kedvességgel, és kihangsúlyozva azt, hogy emiatt nem férfiúi minőségében csorbul. Bár 50 felett ez kicsit nevetséges indok, de biztos vannak ilyen pasik.

2014. máj. 21. 00:14
 3/4 A kérdező kommentje:

Sajnos nagyon sokat dolgozik, szó szerint reggeltől estig, és ülő munkát.

Fél éve úszni járt, de amióta lejárt a bérlete, nem folytatta, inkább azt az időt is munkával tölti.... Felvetettem, h kezdje újra, legalább heti egyszer-kétszer.

Dokihoz nem hajlandó elmenni, a vérnyomását nem méri. (én noszogatom, kérdezem h mikor mért utoljára...de nem szeretném, h zaklatásnak vegye, pedig a legfinomabban, legkedvesebben mondom.)

Az is rontja a helyzetet, h fiatal vagyok, és azt hiszi, h ettől majd kisebb lesz a szememben...

Félek túl hajtja magát...

Én mindig éreztetem vele, h ez nem ciki, hiszen én is beteg vagyok (inzulinos). Sokszor kérem, h vigyázzon magára, mert nekem is szükségem van rá, és a lányának is, és mind a ketten nagyon szeretjük. Ő azt mondja, h beképzelem, és nincs semmi baja.

Három hónapja van beutalója vérvételre, úgy volt, h elmegyünk, mert nekem is kell, de arra "sincs ideje"

Mivel tőlem nem fogadja el ezeket a dolgokat, megpróbálom a barátján keresztül, hátha a férfiak maguk közt meg tudják beszélni. Bár kibeszélni sem akarom, mert félek, h megharagszik rám, de inkább haragudjon, minthogy történjen vele valami.

2014. máj. 21. 00:39
 4/4 anonim ***** válasza:
Akkor vidd el őt a temetőbe és mutasd meg neki, hogy nemsokára hol fog pihenni.
2014. máj. 21. 06:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!