Nincs semmilyen ellenszer. De ha megérted a herpesz működését, tehetsz ellene. Nekem fiatal koromban (10-18 között) volt olyan évem amikor ÁLLANDÓAN, tehát igen, minden nap, mindig volt herpeszem, sokszor nem is egy és néha kijött az arcomon is nem csak a számon. Tehát durván érintett voltam a dologban.
Manapság már (35 vagyok) évente talán egyszer jön herpeszem és ez is már sokkal enyhébb, sokkal hamarabb elmúlik mint régen.
A vírus lappang a szervezetedben és alapvetően nem csinál semmit.
Amitől előjöhet:
- fizikai behatások (pl nagyon kiszárad a szád, kicserepesedik, UV sugárzástól nem véded, vagy valamilyen ütéstől hasonlótól sérülés keletkezik)
- lelki okok: depresszió, szorongás, izgatottság (pl vizsga előtt) stb
- immunrendszer: nagyon oda kell figyelni az immunrendszerre. NOrmálisan étkezni, vitaminokat, ásványi anyagokat bevinni. Persze ha lebetegszel, tökmindegy, valószínűleg elő fog jönni a herpesz.
Nyilván nem mindenkinél ugyanolyan súlyos a dolog, de ha a fentiekre odafigyelsz, mindent megtettél...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!