Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Szívroham előjelei vagy sem?

Szívroham előjelei vagy sem?

Figyelt kérdés
23éves lány vagyok!Tüneteim: fáj a hátam,de csak bal oldalon,a bal felső karom is fáj néha, szívem körül szúr,olyan érzésem van mintha egy gomboc lenne a torkomba és nehezen lélegzem. Patikába vegyek aspirint az segíthet??
2014. máj. 6. 14:39
 1/4 anonim ***** válasza:
Ez inkább pánikbetegség tünete, de menj el a háziorvoshoz, ki kell vizsgálni és kizárni az egyéb szervi bajt. Aszpirint ne szedjél, tönkrevágja a gyomrod, inkább Magne B6-ot, az megnyugtat. :-) Mielőbb menj el a háziorvoshoz.
2014. máj. 6. 14:47
 2/4 anonim ***** válasza:
Inkább látogasd meg a körzeti orvost!
2014. máj. 6. 14:48
 3/4 A kérdező kommentje:
Szédülök is... meg tényleg fáj a szívem szúr.. Pánik lehet,szívrohamtól :) köszi
2014. máj. 6. 14:53
 4/4 anonim ***** válasza:

Ezek a panaszok valóban utalhatnak szívproblémákra, de nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni. Háziorvoshoz mindenképp el kellene menned, hogy ki tudják deríteni az okát. Valószínűleg meg fogják kérdezni, hogy volt-e szívbeteg a családban, vagy olyan, akinek magasabb a vérnyomása, mennyire élsz stresszes életet stb. Vérvétellel ki lehet szűrni, hogy volt-e szívinfarktusod, de ilyen fiatalon kétlem, hiszen az nagyon-nagyon ritka. Az aspirin ilyen típusú problémára hatástalan, erre már komolyabb gyógyszereket szoktak alkalmazni.

Figyeld meg, hogy milyen helyzetekben törnek rád ezek a tünetek (állandó jellegű, stressz vagy mozgás hatására, nyugalomban stb.) és mi az, amitől el szokott múlni. Valóban lehetséges, hogy csak pánikroham az egész, viszont azt is valami kiváltja...ebben pedig egy pszichológus tud tanácsot adni. Remélem segítettem! :)

Egy egészségügyi dolgozó

2014. máj. 6. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!