A tanulás őrületbe kerget! Régebben nem szerettem tanulni de rájöttem hogy arra lehet építeni és 8 dik osztálytól felfelé sokat tanultam máig.! Ezalatt viszont sok kritika ért mind a tanároktól mind az osztálytársaimtól! Szerintetek mit tegyek?
A tanáriam nem voltak valami fényesek be kell vallanom hülyék voltak("tisztelet a kivételnek") és nem tudtam tanulni mivel nem adták le úgy az anyagot ahogy kellett volna.Ennek meg is lett az eredeménye.Erre a tanárok figyeltek rám hogy miért rontok.Ezen voltak kiakadva holott 1 2 ember kellett volna kirúgni!Na mindegy.
Eközben az osztálytársaim strébernek neveztek,neveznek ami szintén idegesít.
Az örületbe kergetés ott tart hogy valakinek nagyon meg akarok felelni mert folyamaosan tanulnék de egy idő után megsajnálom magam és azon gondolkozom nekem nem jár a pihenés mint mindenki másnak? és ezen vacilálok egész nap ami olyan idegességgel tölt el hogycsak na.
Ha kimegyek a szabad levegőre akkor bent szeretnék tanulni mert hát a jövőm a tét.
Ha bent vagyok és tanulok akkor meg kimennék a friss levegőre.
Én most a kettő között vagyok azt érzem így egyikre sem tudok figyelni így kikészülök egy idő után .
18 éves fiú
Készíts napirendet, és tartsd be. Úgy állítsd össze, hogy legyenek pihenő szakaszok. A pihenés lehetne aktív: futás, bicikli stb. Vagy egy rajztömbbel a kezedben séta: és néha egy-két részletet rajzolj le. Ez merőben más, mint a tanulás és ezért nagyon pihentetni fog, ugyanakkor egy másfajta "tanulás" ami talán hiányzik az életedből.
Most fogsz érettségizni? Mi szeretnél lenni?
Így van, MUSZÁJ csinálni egy rendet, különben az lesz, amit leírsz. Kínzod magad, hogy éppen nem tanulsz, de nem tudsz tanulni, mert nem pihensz. Kell néhány óra, amikor azt csinálod, amit igazán szeretsz (futsz, úszol, de akár játszol a számítógépeden, akármi), és akkor CSAK az van és nem görcsölsz a tanulás miatt. Ha ez megvan, a tanulás is sokkal jobban fog menni.
Aki meg azt mondja rád, hogy stréber, azt leszarni. Húsz év múlva az osztálytalálkozótokon nem lesz szép a mosolya, ha látja, hogy te mennyivel többre jutottál.
OKJ s képzés + 2év :D
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!