Volt már valakinek Pfeiffer-féle mirigyláza, (Epstein-Barr vírus)?
Figyelt kérdés
Tényleg igaz hogy örökre fertőző maradhat valaki,miután egyszer átesett ezen a betegségen?2014. ápr. 8. 10:19
1/5 anonim válasza:
Igen, utána bármikor fertőzhetsz, de fontos tudni, hogy az emberek 90%-a gyermekkorban, vagy tünetmentesen esik át rajta, s elkapni is csak az tudja, akinek le van gyengülve az immunrendszere. Én épp most jövök ki belőle.. Kissé olyan, mint a bárányhimlő, komolyan kell venni, de nem kell félni tőle.
2/5 A kérdező kommentje:
Hát ez nem jò hír! :/ de ha kigyôgyultam belőle akkor miért tudok fertőzni?
2014. ápr. 20. 16:30
3/5 anonim válasza:
Mert a nyáladban, véredben ott marad. Te már immunis leszel, de ha legyengül picit a szervezeted, előjöhet. De mondom, nem kell tőle félni, rengetegen túl vannak rajta, és sokaknak pedig tünetmentes. Komoly kapcsolatban élek, s nem kellett a mononukleózis miatt lehúznom magam a vécén! :)))
4/5 A kérdező kommentje:
és neked az orvosod mit ajánlott mikor beteg voltál? antibiotikumot kaptál?
2014. ápr. 24. 17:47
5/5 anonim válasza:
Régi kérdés, de azért reagálok
Mivel vírus, az antibiotikum semmit nem fog hatni, én egy gyógyszert kaptam, amiből napi 3x2 szemet kell szednem. Hát mellé pihenés, lázcsillapítás, ilyenek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!