Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Elkapart bárányhimlő megmarad?

Elkapart bárányhimlő megmarad?

Figyelt kérdés
A kisfiam elkaparta a bárányhimlőjét eléggé látványos területen,az orrán.Nem tudom,hogy akkor is megmarad,ha már kezdett neki elszáradni?Már pörkös volt ugyan,de még akkor sem magától esett le.
2014. ápr. 1. 18:04
 1/2 anonim válasza:
Igen, mindenképpen megmarad! Én 14 éves koromban kaptam el a bárányhimlőt, és én mint nagy okos elkapartam a már száraz hólyagot a halántékomon! Azóta is ott virít! :D
2014. ápr. 1. 18:11
 2/2 Tunde1977 válasza:
Amikor a lányaim elkapták a himlőt eldöntöttem, amint túl lesznek rajta (és jut rá időm is) megírom, mert annyira kevés tapasztalt információ található. A nagyobb 3,5 éves a kisebb 15hós. A nagyobb hozta az óvodából. Amint rajta kijött, a kisebbnek beadattam az oltást (mert az orvosunk is azt mondta érdemes, mert ha át is tör a vírus, enyhébb lefolyású lessz) a bárányhimlő lappangási ideje 2-3hét. A lányaimon volt elegendő pötty (sz.tem közepes mennyiség). A nagyobb több mint két hétig, a kisebb csak egy hétig volt benne. PoxClin habot használtam mindkét esetben (nagyon jól csökkenti a viszketést). A kicsinél használtam még mentolos hintőport és minden este tusolás után, szódabikarbónás vízzel letusoltam (kb. kettő evőkanállal, egy liter meleg vízbe), mert az nagyon jól szárítja. A pelusa alatt rengeteg volt (a meleg miatt), ezért nem használtam popsikrémet és igyekeztem többször szabadon hagyni a popóját. Sz.tem korfüggő ((minél kisebb, annál jobban képes regenerálódni a bőre) és attól is függ, hogy mennyire drasztikusan lett elvakarva) hogy marad e heg. A nagyobb lányom a szája szélén kapta le (a már száraz) sebet és egy helyen az arcán. Nagyon tartottam tőle, hogy megmarad (bár sokáig látszottak még (a pöttyök helyei is)) de szerencsére (az orvosunk is mondta, ne aggódjak nem marad nyoma) nem is maradt látható nyoma. Én úgy tapasztaltam, kell a hintőpor és a szódabikarbóna is, sokkal gyorsabban leszáradnak így a pöttyök.
2014. máj. 13. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!