Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Hány éves kortól veszélyes a...

Hány éves kortól veszélyes a bárányhimlő?

Figyelt kérdés
Én még nemvoltam az, 13 éves vagyok és mindenki aztmondta, hogy fura hogy még nemvoltam.. hány éves kortól zámít veszélyesnek? és tuti elkapom vagy lehet h soha nem leszek az?

2014. márc. 8. 21:58
 1/10 anonim válasza:
29%
Mindenki lesz . Serdülő kortól veszélyes .Sokszor aztmondják ,h menj olyanok közelébe akik himlősek,mert később bajod lehet belőle 15éves korodba már elég veszélyes
2014. márc. 8. 22:06
 2/10 anonim ***** válasza:
85%
Lehet, hogy soha nem kapod el, de folyton idegeskedni fogsz miatta. Én 43 éves vagyok, és még nem kaptam el. Lehet ellene védőoltást kérni. Úgy nemcsak a bárányhimlőt úszod meg, hanem a felnőttkori övsömört is, amit ugyanaz a vírus okoz. Övsömörje csak annak lesz, aki bárányhimlős volt, mert a bárányhimlő vírusa olyan mint a herpesz, soha nem pusztul ki teljesen a szervezetből, és akkor jön elő, amikor legyengül az immunrendszer.
2014. márc. 8. 22:10
 3/10 anonim ***** válasza:
68%
Oltasd be magad!
2014. márc. 8. 22:13
 4/10 anonim ***** válasza:
68%
Azt olvastam én is, hogy felnőtt korban már veszélyesebb.
2014. márc. 8. 22:16
 5/10 anonim ***** válasza:
31%

Hulyeseg oszlatasi celzattal az elozo valaszadokra tekintettel:

a baranyhimlo nagyon ragalyos (gyorsan es alaposan megfertoz), ezert gyerekkorban a legtobben bolcsiben, oviban atesnek ezen a betegsegen. Olyankor se kellemes betegseg, de mivel kicsi a gyerek, hamar elfelejti milyen rossz vakarozni stb.

Veszelyesnek a kovetkezok miatt mondjak: Amennyiben LANY vagy es a teherbeesesedig nem esel at ezen a betegsegen, akkor ha TeERHES VAGY es elkapnad sajnos a babanak sulyos fejlodesi rendellenessege alakulhat ki (pl. megvakulhat, korai terhessegnel akar meg is halhat).

Ezert ha lany vagy es meg nem voltal baranyhimlos, akkor ezt tartsd eszben egeszen addig, amig a csaladalapitason tul nem leszel.

De ezt akkor a nogyogyasz is meg fogja kerdezni (jo esetben). Olyankor pl. jobb ha messzire elkerulod az ovis/bolcsis gyerkocoket, foleg ha hallasz baranyhimlos megbetegedesrol blabla .

A betegseg lappangasi ideje (fertozodestol az elso kiutesig) 21 nap koruli, azaz ket-harom hetig nincs tunet, de kozben javaban terjeszti az ember a virust. Cseppfertozessel terjed... (ezert olyan konnyen/jol).

Sok okoska azt gondolja ezert jobb a kislanyokat direkt bevinni az oviba, amikor baranyhimlo terjed, de ez nem egy nagyszeru otlet, mert a "mai" baranyhimlorol orvosi oldalakon irjak, hogy sajnos sokszor szovodmenyesebb, komolyabb, mint a regi megfigyelesek szerint. Mindenesetre mar van ellene vakcina (nem tul regen), igy a hazidokidat kerdezd meg, hogy o mit gondol arrol, hogy te meg nem voltal baranyhimlos es van-e teendod?

A fertozesen egyetlen egyszer kell atesni, mert az immunrendszer utana eletre szolo vedettseget alakit ki (azaz kovetkezo alkalommal mar hiaba talalkozol ujra a virussal nem fog megbetegiteni).

2014. márc. 8. 22:31
 6/10 anonim ***** válasza:
68%

Kedves 5.!

Nem érzed úgy, hogy kissé nagyképű vagy? :)

Mi a baj azzal, hogy az oltást javasoltam? Hülyeség?

2014. márc. 8. 22:38
 7/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat és igen lány vagyok :/ remélem vagy nem kapom el, vagy legalább a közeljövőben
2014. márc. 9. 19:39
 8/10 anonim ***** válasza:

otos voltam: A kozpontozas nem volt korrekt. Elnezest kerek az elottem valaszoloktol: A hulyesegoszlatasi celzatot altalanossagban ertettem, enyheben fogalmazva es pontosabban: "Olyan celzattal irom a valaszomat, hogy az atlag emberek fejeben elo baranyhimlorol alkotott forumokon ossze-vissza irogatott teves es nem teves informaciokkal szemben megprobalok egy helyes, de ertheto valaszt adni.

Az elozo valaszadokra tekintettel resz pedig rendesen kifejtve:"tekintettel az elozo valaszadokra, akik vagy nem adtak erdemi valaszt vagy pedig tul rovid volt a valaszuk.

Igen a vedooltas is egy lehetoseg, de ilyen idos korban nem biztos, hogy beadjak es orvosok kozott is elteroek a velemenyek. A hazidokidat (gyerekorvosod) ha megkerdezed, akkor elmond mindent. O legyen az alap szamodra, ne az en vagy masok internetes valaszai.

(na most ennek is nagyon keves koze volt a kerdesedhez;-))

2014. márc. 13. 18:43
 9/10 anonim ***** válasza:

Még szerencse, hogy a válaszok helyessége és nem a stílusa vagy szimpatikussága alapján pontoznak a pontozók :-).

[link]

Olvasd vegig. A vedőoltásról, a betegségről, a terhesség alatti veszélyekről is írnak. Érthető, részletes.

2014. márc. 13. 18:56
 10/10 Trejo2100 válasza:
Lehet azóta már elkaptad, de az eggyik barátom nemrég volt bárányhimlős úgy, hogy be volt oltva. Szóval nem egy életbiztosítás az oltás.
2018. dec. 25. 07:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!