Nagyon magas arzéntartalmú víz hosszú ideig tartó fogyasztása okozhat állandó hasmenést? Hol lehet kivizsgáltatni a szervezetben lévő arzén mennyiségét és hogy vizsgálják?
Az arzénmérgezés nagyon veszélyes, nézz utána az interneten. Lehet köze a hasmenésednek a víz magas arzén tartalmához, de lehet valamilyen más krónikus betegséged is, egy biztos ki kell vizsgáltatni! Mert ez így sajnos nem maradhat, hogy minden nap hasmenésed van. Másnak egyébként nincsenek hasonló panaszai a faluban?
Végeztem egy kis kutatómunkát a neten és azt találtam, hogy Magyarországon sok helyen, főleg a Dél-Alföldön a víz arzéntartalma meghaladja a határértéket! Lehet venni úgynevezett arzéntesztet ami kimutatja az arzén mennyiségét a vízben. Más panaszaid egyébként nincsenek?
Az orvosi kivizsgálás egyértelműen az egyetlen lehetséges megoldás. Egyébként a víz magas arzén tartalmát is jó lenne valahova bejelenteni, mert ez így elég veszélyes.
Dél-Alföldön lakunk egy kis faluban,az ÁNTSZ térképén is szerepelünk mint arzénmérgezett vizű település.Eddig katonák hordták a tiszta vizet,azt ittuk,de nem azzal főztünk(annyit nem tudtunk volna cipelni).
Most közölte a polgármesterünk,hogy nem jönnek többé a tiszta vízzel a katonák,ha eddig jó volt az arzénos víz,50 éve issza ő is,eztán is jó lesz.Úgyhogy holnaptól megint az arzénos vizet kell innunk is.
Mások hajhullásról,bőrszárazságról,hasonló tünetekről beszélnek.
Ilyenkor egyébként az ÁNTSZ-t vagy kit kell felhívni ebben az ügyben?
Nem tűntem el, itt vagyok újra. Na szóval. A szervezet arzén mennyisége vizeletből, hajmintából mutatható ki, tehát jó lenne ezzel kezdeni. Nem tudom mennyien laknak a faluban, de jó lenne, ha mindenkitől vennének ilyen mintákat, hogy akinél magas arzén szintet találnak azt lehessen kezeltetni. Nagyon fontos lenne mihamarabb elvégezni ezt a vizsgálatot, mert a krónikus arzénmérgezés súlyos bajokkal járhat. Az ivóvíz arzéntartalmának mérséklésére számos kémiai módszerrel rendelkezünk, de a legbiztosabb módszer új kutak fúrása. A nagy mélységből nyert ivóvíz arzéntartalma a rétegek szűrő tevékenysége miatt minimális. Tehát cselekedni kéne, kivizsgálni, hogy kinél áll fenn arzénmérgezés és meg kell szüntetni az okokat, ami ugye az ivóvízben keresendő minden bizonnyal. Új ivóvízforrás kéne.
Persze egy kis esély arra is van, hogy mégse az arzén okozza, ha a hajminta, vizeletminta nem hoz eredményt akkor lehet tovább nyomozni mi okozza a hasmenést, de valószínűleg az arzén lesz a főbűnös.
innen keresd ki a lakóhelyed és ezzel is juthatunk valamire
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!