Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Miért lehetek ennyire vérszegény?

Miért lehetek ennyire vérszegény?

Figyelt kérdés
Mostanában egyre fáradtabb voltam, hullott a hajam, aztán gondoltam elmegyek egy vérvételre. A vasam akkor még 5 volt. Kaptam gyógyszert, de egyre rosszabbul éreztem magam. Elmentem egy belgyógyászhoz. Közben eltelt két hónap. A vasam ekkor már 3 alatt volt. Csináltak egy vasterhelést, ahol a vasam már csak 2 volt. Így szépen lassan lassan fogy. Elvileg nincs felszívódási rendellenességem, de a vasam eléggé alacsony. Most kaptam Sorbifer Durules-t, amiből 2×2-őt kell bevennem, ami hogy is mondjam, elég nagy dózis (320mg×4). Viszont 3 napja szedem ezt, de én még rosszabbul érzem magam. Az egy dolog, hogy a székletem vízszerű, de úgy érzem magam, mintha másnapos lennék. Borzalmas. Menjek ezzel vissza a dokihoz, vagy pedig minden kezdet nehéz alapon várjak még és szedjem?
2014. márc. 27. 11:42
 1/3 anonim ***** válasza:
Én amióta eszemet tudom,vérszegény vagyok, utoljára, mindennap fájt a fejem, nem akart nőni a hajam, kiderült, nagyon vérszegény vagyok, 5 hónapig szedtem napi 2szer a gyógyszert, mire elérte a normál érték minimum határát!
2014. márc. 27. 11:55
 2/3 A kérdező kommentje:
Nekem azt mondták, hogy ebből a fajta gyógyszerből dózisra való tekintettel elég lesz 2 hónapig a pótlás, és helyre kellene, hogy jöjjön.... De úgy hullik a hajam, mintha muszáj lenne:D
2014. márc. 27. 12:17
 3/3 anonim ***** válasza:
Az "elvileg nincs felszívódási zavar" nagyon kevés. Nőknél amúgy gyakrabban a bő menzesz okoz vashiányt,de végig kéne nézni minden lehetőséget,ahol "vérezhetsz" (vizelet,széklet),mert valahol "távozik" a vér,ha egyre rosszabbak az eredményeid. Ha ezek negatívak és egyéb más labor értékeid is,akkor mégiscsak felszívódási zavarra kell gondolni. Ne hagyd ennyiben dolgot, ki kell deríteni az okot! Gyakran így derül fény kezdeti daganatos betegségre.
2014. márc. 27. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!