Magas limfocita % mitől lehet, félek hogy leukémia?
40 lenne a max, nekem 54,7%.
Fáradékony vagyok eléggé, karikás, sokat fáj a fejem.
Félek hogy leukémia, de a laborban azt mondták rendben van a vérkép....
MI LEHET? volt valakinek már ilyen? tudom nem vagytok mind orvosok csak érdekel milyen tapasztalatok vannak ilyennel... 20 éves lány vagyok.
Jó lenne, ha megértenéd, amit ír az a vérkép. Nem mindegy, hogy a limfocita vagy a limfocita% magas. A limfocita% nagyobb értéke azt jelenti, hogy az összes fehérvérsejt között hány %-nyi az, ami limfocita, a konkrét limfocita érték pedig azt mutatja, hogy nominálisan mennyi van a vérben. Leukémia esetén SOK van a vérben. A te esetedben a limfociták MENNYISÉGE tökéletesen normális, csak az arány van eltolódva a többi fehérvérsejthez képest, ami - ahogy a többiek is leírták - valószínűleg egyszerűen egy banális kis gyulladásra utal.
És mielőtt a legközelebbi vérképeddel is beparáztatod magad, mert mondjuk 2db-bal több lesz a limfocitából a véredben nominálisan (és nem százalékosan), arra az esetre mondanám, hogy leukémiában legalább egy nagyságrenddel nagyobb értékekről beszélünk. 10 G/l-nél kezdhetnél aggódni. De ha az orvos azt mondja rá, hogy ne aggódj, akkor még annál sem.
sziasztok, köszönöm szépen a válaszokat!
remélem hogy tényleg így van csak túlaggódom.
Első válaszoló meg sajnálom a kis lányodat, remélem hogy meggyógyult!!
ó, az én vérképem is pont ilyen , már évek - évek óta!!
nem jelent semmit.
ha szedsz valamilyen tablettát- rendszeresen, az is okozhatja.
én antidepresszánst szedek, és csak azóta ilyen magas nekem is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!