Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Inzulin rezisztencia. Meddig...

Inzulin rezisztencia. Meddig kell diétáznom?

Figyelt kérdés
Minden cukor és inzulin értékem normális lett,kivéve a 120 perces inzulint,az épp hogy a fölső határ fölött volt pár tizeddel. Ez nagyon nagy probléma? Mindenképp diétáznom kell? És ha igen, meddig? Sovány vagyok,hízni szeretnék, de így nem hiszem, hogy menni fog, pláne,h zsírt sem ehetek,mert a koleszterinem is magas :( El vagyok keseredve:( 21 vagyok, mindig is sportoltam, családban senki sem volt cukros :((
2014. márc. 8. 21:09
 1/1 anonim ***** válasza:

Van jó és rossz hírem is. Egy percig sem kell diétáznod, de azt életed végéig.

Mennyi volt az éhomi, s mennyi a orális glükóz-toleranciaterheléses?

Mi volt a vizsgálat oka, s hány alkalommal fordult elő magasabb érték?

Labor előtt mit ettél utoljára, s mennyivel a szuri előtt? Egy pici falatka is számít?

Visszatérve a diétához: Nem szabad, nem kell akkor sem, ha súlyos cukorbeteg vagy. Ilyen egyébként nem is létező. Jól karban tartott, állandó inzulininjekciót igénylő ember lehet jobb állapotban, lehet jobb az életminősége, mint annak, aki még csak a betegség kapujában van, még gyógyszert sem kell szednie, de nem figyel magára.

Cukorbetegeknél a diéta lényege az egészséges táplálkozás, s tilos kúraként, megvonásként, lemondásként táplálkozni. Az ízlést, szokásokat kell átformálni.

Sok zöldség, gyümölcs legyen az étlapon, kenyérféle meg alig, az is teljes kiőrlésű. Kordában kell tartani a cukorbevitelt.

2014. márc. 8. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!