Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mi az inzulin rezisztencia?

Mi az inzulin rezisztencia?

Figyelt kérdés
2013. jún. 3. 23:33
 1/7 anonim ***** válasza:
Nnézz utána a neten! Rengeteg info van róla. Összetett dolog így jobban is jársz vele ha ott nézel utána ahol egybe ke van írva minden!
2013. jún. 3. 23:54
 2/7 anonim ***** válasza:

Konkrétan a sejtjeink inzulinreceptor számának csökkenése.

Miért -> mert állandó inzulin terheléshez így alkalmazkodnak (tehát egészséges reakció).

Hatás: maga a folyamat és a következményei brutálisak sajnos.

2013. jún. 4. 09:14
 3/7 anonim válasza:
Nekem is ez van. A hasnyálmirigy túl sok inzulint termel, nem tudja rendesen feldolgozni a cukrot és a szénhidrátot, ezért termel túl sok inzulint. Később cukorbetegséggé alakulhat át, ha nem vigyázol. Nekem a cukrom még jó, de diétázni, mozogni kell, és gyógyszert is szedek rá. Cukormentes ételeket kell enni, illetve főleg lassan felszívódó szénhidrátokat. Viszont sokaknál hormonbeli problémákat is okoz, cisztás petefészket, szőrösödést, hajhullást, pattanásokat, elhízást. Nekem szerencsére ezek nincsenek, "csak" az inzulinszintem magas. Neten tényleg rengeteg infót találsz róla.
2013. jún. 4. 09:15
 4/7 anonim ***** válasza:

"nem tudja rendesen feldolgozni a cukrot és a szénhidrátot, ezért termel túl sok inzulint"

Ezt a sort nem egészen értem.

Hogy nem tudja rendesen feldolgozni a cukrot? Ha megemeled a vércukorszintedet, magas lesz az inzulinszinted is. Ebben hol van a feldolgozás hibája?

Túl sok inzulint termel a hasnyálmirigy? Szerintem meg csak túl sok cukrot eszünk, és a szükséges mennyiségű inzulin kerül a vérbe. Kérdés hogy miért eszünk sok cukrot, ha aztán a nagy mennyiségű inzulinnal bajunk van..

Én következetesen nem eszem cukrot (meg tejet) mert valóban nem vágyom a magas inzulinszintre.

2013. jún. 4. 09:21
 5/7 A kérdező kommentje:

3. válaszoló, nem értem!

Ha túl sok az inzulinod akkor miért kell cukormentes kajákat enned?

Nem az lenne a lényeg, hogy a bevitt cukorral ellensúlyozd az inzulinszinted?

Vagy akkor még többet termelnél?

2013. jún. 4. 11:43
 6/7 anonim ***** válasza:

?

A sok cukor miatt magas az inzulinszintje. Utána már a rezisztencia miatt még magasabb.

2013. jún. 4. 11:55
 7/7 anonim ***** válasza:
nem. Ha mivel épp az a baj hogy nem tudja a szervezet feldolgozni ha még több cukrot eszel még több lesz az inzulin szint. Épp az hogy nem szabad mert a szervezet még több inzuzlint termel csak aztán a sejtek nem tudják felszivni. rezisztensek rá, nem használja fel. Ha az IR nincs kezelve cukorbetegség lesz mert besokal a hasnyálmirigy és felhagy az inzulin termeléssel. Egyébként a leggyakoribb mellékhatása az Ir-nek a meddőségi probléma, nincs rendes peteérés igy nincs teherbeesés. H avan is peteérés akkor sem tud megtermékenyülni mivel nincs hozzá megfelelő hormonális háttér. Van aki teherbe esik mellette de ha nincs kezelve kb 80% az esély a vetélésre. Sok nőnek X vetélés után derül ki hogy ez volt az oka.
2013. jún. 4. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!