Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Egy baráti arcra puszitól el...

Egy baráti arcra puszitól el lehet kapni a bárányhimlőt?

Figyelt kérdés
Egy hete volt nálam egy ismerősöm akivel már rég találkoztam, ezért egy laza puszival köszöntöttük egymást. Mesélte már akkor, hogy egy ideje szarul érzi magát. Tegnap hívott, hogy bárányhimlős. Felhívtam anyámat, de sajnos nem emlékszik rá, hogy voltam -e bárányhimlős. Skarlátos voltam, az biztos, arra emlékszem.
2014. márc. 7. 19:10
 1/2 anonim ***** válasza:
67%
3-4 napon belül ki fog derülni, mivel kb 1 hét a lappangási idő. Ne aggódj, kezelhető! :)
2014. márc. 7. 20:12
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak egy puszitól,de ha egy helyiségben voltál vele,akkor már a "levegőtől" elkaphattad,mert a bárányhimlő cseppfertőzéssel terjed. A lappangási ideje kb. 3 hét,nem 1. De az sem biztos,hogy beteg leszel még akkor sem,ha nem voltál bárányhimlős. Van akinél szinte tünetmentesen zajlik le a betegség.
2014. márc. 7. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!