El lehet kapni a bárányhimlőt kétszer?
21 éves koromba voltam bárányhimlős.
Most 30 éves vagyok.A kisfiam most bárányhimlős.Sajnos mostmár nekem is tiszta pötty a nyakam hátul és viszket nagyon.Meg a szám körül nagyon fáj meg húzódik.Csúnya a szám körül de egybefüggő folt van rajta és már ilyen pörkös.
Létezhet,hogy megint bárányhimlős vagyok?Nincs egyenlőre lázam a közérzetem is jó( kivéve,hogy majd meg fulladok ebbe a 40 fokba ami itt a lakásba van).
Állítólag nem, de ez nem igaz. Nekem biztosan kétszer volt, először nem jött ki rajtam rendesen (oviban), mert nagyon erős az immunrendszerem. (Ezt mondta a doki.) Másodszorra 7 évesen kaptam el, akkor 10 napig feküdtem vele és minden kijött: láz, kiütés meg minden.
Szerintem menj el a háziorvoshoz minél előbb.
Ha csak a nyakad és a szádnál van tulajdonképpen a nyaki gerinctől indulva a szádig egy sávban az akkor övsömör. De csak akkor, ha máshol a testeden nincs. Ez azoknál lehet, akik már voltak bárányhimlősök és a bárányhimlő vírusa megbújt a gerincoszlop egyik idegdúcában. Most újra találkoztál ezzel a vírussal, az immunrendszered legyengült ezek pedig felerősödtek / már mint a régi 9 évvel ezelőtt elbújt vírusok /és tünetet okoznak. Ilyenkor csak az idegdúcból kiinduló ideg beidegzési területén vannak bőrelváltozások.
Ha viszont az egész testeden van kiütés és hólyag, akkor újra bárányhimlős vagy, ami ritkán, de azért előfordul.
2: Ez az eset, amit írtam, majdnem harminc éve volt. :)
3: Az övsömör stimmel, az oka is, de az nem ott van tipikusan, ahol a Kérdező leírta.
Kérdező: szerintem menj el minél előbb a dokihoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!