Mitől lehet ez? (szívprobléma)
Figyelt kérdés
Szóval pár hónapja nagyon erősen megütöttem a lábamat focizás közben. alig tudtam járni, de nem mentem orvoshoz, átment a fájdalom. De már 3 hete azt veszem észre, hogy nagyon magas a vérnyomásom vagyis inkább ingadozó, reggel jó este nagyon magas a pulzusszámom. Orvoshoz mentem a mult héten, mert nagyon fájt a szivem és azt gondoltam szívroham. Csináltak EKG-t aztmondták nagyon egészséges a szivem. Elküldtek ortopédushoz, azzal hogy lehet az idegtől fáj a szivem. Kaptam gyógyszereket, de rosszul voltam tőle, hánytam, mostmár nem szedem. Ma este ismét magas a vérnyomásom és kezdek félni tőle, hogy a lábamtól lehet mondjuk egy vérrög. Jövő héten megyek az ereimet kivizsgáltatni, azzal rájÖnnek a vérrög van valahol a szervezetembe? Kérlek segítsetek tanácstalan vagyok! köszönöm 53/F2014. márc. 5. 18:20
1/3 anonim válasza:
Lehet vérrög a sérülés miatt az ereidben,de az nem ilyen panaszt fog okozni(magasvérnyomás,pulzusszám )napokon keresztül. Ez a vérrög,ha "elindul" az erekben,attól függően,hogy mekkora a rög, elzár ereket és igen gyorsan okoz életveszélyes állapotot (szívizom elhalás, STROKE). Ha infarktus alakult volna ki azt az EKG-n valószínűleg látták volna.
2/3 A kérdező kommentje:
értem. Hát akkor nemtudom mi lehet a baj. ezek szerint az orvosok se tudják. de azért köszönöm szépen a válaszod! :)
2014. márc. 5. 19:02
3/3 anonim válasza:
Az erek vizsgálata ultrahanggal történik, ha vérrög van az erekben, az ki fog derülni. De ha van is ilyen probléma, az a vérnyomásra nincs befolyással.
A magas vérnyomást mindenképp kezelni kell, mert hosszú távon lehet infarktus a következménye. Én megnézetném a koleszterinszintet is, mert ha az érfalra lerakódott a zsír, az emeli a vérnyomást is, de az EKG nem fog kimutatni semmit. Ha ez is negatív, meg kell vizsgálni a pszichés lehetőséget. Elképzelhető egy pánikbetegség is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!