Mitől ilyen a kezem? Érszükület? (Kép)
Amint hideg van (10foknál kevesebb) ilyen lesz a kezem. Képen nemnagyon jön át, de lila az egész, és piros, narancssárga foltos.
Értágítót adnak (Naftilongot, bár már állítólag M.o.-n nem nagyon van és tényleg igaz lehet, mert én is össze-vissza futkostam, mire találtam egy patikát, ahol tartottak még)
De infúzióban is szokás adni értágító hatású "koktélt".
A lényeg, hogy védeni kell a végtagokat a hideg ellen, a sérülések ellen is, mert a rossz keringés miatt nehezen gyógyulnak a sebek. A stresszt is kerülni kell elvileg, de gyakorlatilag lehetetlen a mai világban...
De el kell menni dokihoz mindenképpen, mert van a Raynaud kór és a Rayanud szindróma, viszont a kettő nem ugyanaz. Míg az előbbinél nincs veszély - bár hosszútávon károsodhatnak a szövetek a rossz keringés miatt, de más kárt nem tesz -, addig utóbbinál autoimmun folyamatok húzódhatnak meg a háttérben, ami ugye veszélyes, szóval mindenképp' el kell menni dokihoz, hogy megnézzék, nincs-e immunbetegség. Bocs, nem ijesztgetni akarlak! Csak tényleg jobb, ha elmész dokihoz, az a biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!