Bárányhimlőben valaki jártas?
Figyelt kérdés
2014. márc. 1. 17:45
1/5 anonim válasza:
Ha esetleg leírnád a kérdésedet is, talán el tudnánk dönteni, hogy tudunk-e válaszolni...
4/5 anonim válasza:
Herpes zooster vírus okozta fertőző betegség. Ha elsőre kapja el az ember, általában gyerekkorban, lázas, bőrön apró piros kiütések, nedvedző sárgás tetővel. Láz csillapodása és pörkök leszáradása után nyomtalanul gyógyul, hacsak el nem vakarják a kiütéseket, mert akkor bakteriális felülfertőződés lehet. A mély hegek után maradhat vissza himlőhely (ragya). Ha később még egyszer, általában felnőtt korban kapja el az ember, akkor alakul ki az u.n. övsömör, szintén piros kiütések, de idegek lefutása mentén, többnyire deréktájban a háton, lumbágós-discopáthiás idegi érzékenység esetén érintheti az gerincvelőből kilépő idegeket is ideggyulladás formájában.Láz nincs, de teljes ágynyugalomba kényszerítő iszonyú fájdalmak. Érintheti a fejen futó idegeket is, esetleg a szemen áthúzódva szemészeti problémákkal. Ezek a felnőttkori állapotok az igazán fájdalmasak.
5/5 A kérdező kommentje:
14 éves fiú vagyok, és sikerült elkapnom a bárányhimlőt. Az orvos azt mondta, hogy legyek melegben, a lázamat lent kéne tartani. A következő a probléma: ágyban fekszem (melegben), de a testhőmérsékletem csak nő. Ha kitakarózom a lázam azonnal lemegy, de nem vagyok melegben. A lázcsillapító nem használ, iszom, eszem eleget. boccs csak nem értek az oldalhoz
2014. márc. 1. 18:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!