Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Gerincferdüléssel mit lehet...

Gerincferdüléssel mit lehet kezdeni? Nem tudom feldolgozni-a hátam is fáj örökké.

Figyelt kérdés

2014. febr. 23. 23:07
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Amit írsz, azzal mindenképpen ortopéd orvoshoz kell menni.

Egyébként én is azt javaslom, hogy járj el erre kitalált gyógytornára és mellé sporttal erősíts. Nekem is sok ilyen gondom van, mert nagyon nagy vagyok és az izomzatom tart a nullába; úszást tervezek heti kétszer. Az úszás eleve gerinckímélő és mindenhol megmozgat. Másik tervem jóga vagy hasonló az erősítés mellé, a rossz irányban rögződött dolgokat ki kell lazítani és megtanulni a helyes tartást.

2014. febr. 27. 09:02
 12/13 anonim ***** válasza:

#10:

Az ortopédia nem profitorientált vállalkozás, elég gáz, hogy azt javasolod egy gerincproblémás embernek, hogy ne menjen el szakrendelésre.

A sportorvos is pont ugyanolyan orvos, mint a többi, legfeljebb sportsérülésekben tájékozottabb. De ez pont nem is az. Ráadásul ami egy sportolónak jó, az nem biztos, hogy ugyanúgy jó egy átlagembernek is.

Az erősítés jó és szükséges, de ha ész nélkül elkezd valaki erősíteni, ahogy éppen eszébe jut, azzal még ronthat is a helyzeten! Az edzőtermi edzők pedig jellemzően nem mozgásszervi betegségekre specializálódott orvosok, úgyhogy ők sem tudnak jó tanácsot adni ilyen problémára, hogy mit szabad és mit nem csinálni.

2014. febr. 27. 09:09
 13/13 anonim ***** válasza:

"Az erősítés jó és szükséges, de ha ész nélkül elkezd valaki erősíteni, ahogy éppen eszébe jut, azzal még ronthat is a helyzeten!"

Nem tudom miért kell egyből ezzel jönni. Egy szóval nem mondtam hogy húzzon fel 200 kilót, meg álljon be guggolni, 150 kiló alá.

Rúddal, szépen szabályosan, el lehet kezdeni. Attól, hogy valaki a 15-20 kilós rúddal bajlódik, semmi baja nem lesz.

Viszont az igaz, hogy ami egy sportolónak jó, egy átlag embernek nem biztos. De én tapasztalatból, soha a büdös életbe nem megyek mozgásszervi problémával sportkórházon kívül sehova máshova...

2014. febr. 27. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!