Gerincferdüléssel mit lehet kezdeni? Nem tudom feldolgozni-a hátam is fáj örökké.
Figyelt kérdés
2014. febr. 23. 23:07
1/13 anonim válasza:
Mennyire ferde?Hàny èves vagy? Orvosnàl jàrtàl?
2/13 anonim válasza:
El kell menni a háziorvoshoz, aki ad az ortopédiára beutalót, ahol ellátnak a megfelelő szaktanáccsal, esetleg gyógytornászhoz, műtétre stb. irányítanak. Vagy ezeken már túl vagy? Milyen kezelést javasoltak, el is végezték? Hány éves vagy? Nagyon már egy 15 éves gyerek gerincferdülése, mint egy 55 éves felnőtté, csontritkulással megfűszerezve.
3/13 aculluca válasza:
manuálterapeutát keress fel.
4/13 A kérdező kommentje:
27 éves koromtól kezdődött...
Úgy érzem kicsit merev vagyok.A jobb lapockám és a farom környékén fáj jobban,a jobb karom folyamat húz le...
A 7, csigolya körül kezd görbülni,10-20 fok lehet kb...Ha előre görbüln csak nem is zavarna... :(
2014. febr. 24. 11:44
5/13 anonim válasza:
Mindenkèpp nèzesd meg,nekem is az van,most 30 èves vagyok.Nem tudom nö vagy vagy fèrfi,milyen a testalkatod,de a hàtizomzat növelèsèvel,segithetsz azon, h meg tudd magad jobban tartani.Én 25èvesen voltam dokinàl kulönösebben,nem csinàltak semmit.Gyógytornàra jàrtam,ennyi.Szülès utàn,vagyis egy ève,fogta magàt,ès görbülve maradt.Elèg jelentösen,elöre fele,meg oldalra is.De èn csakaz elöre fele verziót tapasztalom,mert nem tok mèg mindig kiegyenesedni,nem tudom megtartani egyenesbe magam,csaj ha tàmaszkodom.Kaptam egy sajàt müanyag testhez simuló füzöt,mint egy pàncèl.(receptre 30e ft volt)Azzal nèmelyest jobb volt,mert tartotta.Viszont màr nem hordom,mert ugye az egyik dolognak hasznàl,a masiknak àrt.(izomzatnak)Lehet nekem a terhessèg miatt(a súly) jött elõ jobban.Meg a szülès is közrejàtszott.Most màr sokkal jobb,de àllando fàjdalom stb.Mar teljesen egyenes sosem lesz.Voltam Pesten is vele,mütètre vàrok,de nem alarom.(Azzal sem lesz teljesen jô,mert csabarokkal rögzitenèl,plussz egy csomô ideg van ott,igy fèlek is.AZ a gond,hogy a csont fejlödèse 25èves kor utàn,màr csak lefele èpül.Sokat javult a füzönek is köszönhetöen,amit kb 3hóig hordtam napközben.Denagyon kènyelmetlen.Mèg napról napra èrzem a javulàst,igy vàrok mèg a mütèttel.Èn pl ha behuzom a hasam egyenesebben tudok àllni.Mindenkèpp menj el ortopèdiàra!Leirtam az èn helyzetem,hogy ilyen is van.Persze nincs kèt egyforma,ami nekem jó,nem biztos,hogy neked is.Ha teheted inkàbb magàn dokihoz menj,mert az sztk le sem szart engem sem,ès itt az eredmènye!
6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!
2014. febr. 24. 14:42
7/13 Becixxx válasza:
Azt helyrerakják neked egy-két szóból... De nekem is barromira fájt a hátam, de azóta, hogy ügyelek rá, hogy kihúzzam magam, nem fáj. Még egy-egy végigdolgozott műszak után sem. A hanyagtartás nem megerőltető, de a hát fáj tőle.
8/13 anonim válasza:
Gerinctorna. Ha a gerinc menten levo izmokat megerosited, kevesbe fog fajni a hatad.
9/13 tanárnő válasza:
Torna, torna, torna! Gyógytorna és úszás. Vedd komolyan a gyógytornát, meg lehet szokni, minden nap néhány perc, de nélküle komoly fájdalmaid lehetnek!
10/13 anonim válasza:
Járj el edzőterembe. Guggolás, felhúzás, hiperhajlítás, merev lábú felhúzás, evezések, stb... Elkezdesz mindent rúddal, és fokozatosan megerősödnek a gerinc merevítő izmaid. Fél év alatt adni fog egy tartást.
Ha nagyon súlyos a helyzet kezdj úszással.
De mindenképp kérd ki egy orvos véleményét.
Én a helyedben nem mennék ortopédiára. Azoknak nem érdeke, hogy meggyógyulj, csk az, hogy a tünetek csökkentése mellett, állandó kuncsaft legyél.
Sportorvos, sportkórház. Azok rendberaknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!