Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Miféle betegség ez? (bővebben)

Miféle betegség ez? (bővebben)

Figyelt kérdés

Az utóbbi időben nagyon pánikba estem, de nem akarok magam hülyének nézetni az orvosnál, ezért előbb itt kérdezek.

Tulajdonképpen egy kis vashiánytól eltekintve teljesen egészséges vagyok. Egyedül a vizeletvizsgálat mutatott ki olyat, hogy néhány kálcium-oxalát kristály, nitrit, valamint baktérium van a vizeletemben. Arra kaptam antibiotikumot, de más kérdés, hogy megint felfáztam. Nem tudom, hogy miért van mindig ez, mert nagyon figyelek az öltözékemre.

A problémám a következő: Laktóz-érzékeny gyanús vagyok, azaz már egy jó ideje semmilyen formában nem fogyasztok tejcukrot. Laktózmentes tej, valamint tablettát eszem a tejes étel mellé, így a tünetek nem jelentkeznek. Viszonylag átlagos és normális étrendem van, azaz reggelire szendvics, ebédre valami leves és második, egy kis uzsi, meg valami vacsora. Igen ám, de egyre gyakrabban van, hogy olyan ételektől, amivel eddig nem volt baj, hasmenésem van. Vagy lehet, hogy nem is az ételektől. Ezt követi a székrekedés. És így randomban vannak ilyenek. Három nap székrekedés után 1 nap 6× elmegyek wc-re hasmenéssel. Nem tudom, hogy az erőlködéstől-e, de amikor ilyen hasmenős vagy székrekedős probléma van, akkor gyakran veszek észre vért. Ez nem olyan, mintha a székletem lenne véres, hanem mintha felsértettem volna vele a végbélnyílásomat... Ez lehet?

A hasam csak sajog. Főként a jobb kezem felől a köldököm körül, de belenyilall gyakran lentebb is. De így váratlanul is képes, és a hasmenős napon még 6× ürítés után is fel vagyok puffadva. A 48 kilómon azért érződik, hogy háj, vagy puffadás.(ezzel el akartam kerülni a sértő kommenteket) Sőt gyakran érzek fájdalmat székletürítés előtt az "alhasi tájékomon". A székrekedésre már hashajtót nem is merek bevenni, mert arra ébredek reggel, hogy hányok, mert annyira fáj a hasam, görcsöl... valami borzalmas... És ezt az érzést érzem gyakorta.

Menjek el orvoshoz? Mi lehet ez? Köszönöm, hogy elolvastátok:)

2014. febr. 19. 23:43
 1/5 A kérdező kommentje:
akarom*
2014. febr. 19. 23:46
 2/5 anonim ***** válasza:
Nehéz itt ilyenre diagnózist felállítani.És nem is fogunk.De IBS tünete,valamint azért lehet véres a széklet mert erőlködsz közben.És egyértelmű hogy emésztő rendszerbeli és anyagcsere zavar
2014. febr. 19. 23:55
 3/5 anonim ***** válasza:
Ja és még ezt akartam írni,hogy gyógyszereket,hashajtót ne szedj!!!!Mert tele vannak laktózzal! ami általában rontja a helyzetet
2014. febr. 19. 23:58
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat. Utána néztem, és tényleg nagyon sok tünet egyezik. De akkor menjek vele orvoshoz? Vagy pedig hagyjam?
2014. febr. 20. 00:02
 5/5 anonim ***** válasza:
Elmehetsz orvoshoz is,de a körzeti nem tudom mit kezd vele.Szakorvos jobb lenne!1 Belgyógyász
2014. febr. 20. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!