Gyermekkori cukorbetegség?
Egy ismerősömnek 2 év körüli a gyermeke és néhány hónapja 1-es típusú diabéteszt állapítottak meg nála. Kezelik is rendesen. Inzulin napi 2-szer, és az ehhez tartozó diéta.
Viszont anyuka mindig mesél, és szembe tűnt az, hogy gyakran 2-ig esik a cukra. És ugye egy cukorbeteg babánál ez nagyon alacsony. Akkor ugye, kell neki csokit, cukrot valami hasonlót adni, nehogy hypoglicemias legyen.
Miután megkapja a csokit, amitől jobban lesz, általában 20 fölé ugrik a cukra. Kórházban azt mondják nekik, hogy ez teljesen normális.
Nem tudom, csak nekünk nem tetszik? Van esetleg akinek a kis babája diabéteszes? Náluk is ilyen nehezen állt be a cukor? Vagy ennyire ingatag? Én féltem az egészségét, nehogy a későbbiekben bármi szövődmény kialakuljon az ingatag cukorszint miatt.
Kérem olyan emberek válaszoljanak akik értenek hozzá, akár saját tapasztalat, akár gyermeküknek van hasonló problémája. Köszönöm!
Elsősorban az átlag embere tapasztalatára vagyunk kíváncsiak, és ha többüknek más a meglátása, akkor másik orvost választunk. De addig nem ugrálnánk.
A 20 fölötti cukor minden, csak nem normális. Még alacsony vércukor után se.
Ha gyakran leesik 2-re a cukra, utána meg 20 lesz, akkor ez nincs jól beállítva.
Eleve, egy elkerülhető betegségből indulunk ki, aminek az elkerüléséről nem tájékoztatják valamiért a lakosságot.
Aztán van egy kezelés rá, ami szélsőséges cukor bevitelből és szélsőséges hormon bevitelből áll. Én csak azt nem értem a szülők miért fogadják el ezt a kezelést.
Igazából normálisan kellene táplálni a gyereket, a normális táplálkozásban nincsen cukor sem inzulin, és egész szépen beállhatna a vércukorszint.
Ez azért is fontos alap, mert minél több inzulint kap a cukorbeteg, annál előbb öregszik és hal meg.
Tehát célszerű lenne úgy enni, hogy a táplálkozásból adódóan minél normálisabb maradjon az inzulinszint.
Ide tartozik a tény, hogy az emberi test normális esetben nem használ sok inzulint, mivel nem emelkedik meg a vércukorszint, mivel normális esetben senki sem evett cukrot, keményítőt (vagy nem sokat). Tehát még az 1-es típusú cukorbetegnél sem kell állandóan inzulinozni, hiszen az alap állítás az volt, hogy nem kell inzulin a testünknek, csak tényleg minimális.
Ehhez képest a beteg embereket (amúgy nem véletlen..) ráfogják szénhidrátevésre, inzulinfogyasztásra, így el lehet könyvelni a folyamatos állapotromlást. Ki kell törni ebből, ez a legkézenfekvőbb.
Kedves előző, te szerintem kedvered az 1-es és 2-es típusú cukorbetegséget. A kérdező ismerősének kisgyermekének 1-es típusú cukorbetegsége van, ami nem igazán előzhető meg, mivel ez egy autoimmun betegség. Valamilyen betegség, fertőzés hatására az immunrendszer a saját szervezetet támadja meg, és elpusztítja az inzulint termelő béta sejteket a hasnyálmirigyben. Ezért az sem kerülhető el, hogy inzulint kapjon, mert ha ez nem történne meg, hyperglikémia lépne fel, amibe bele is halhatna.
Az ilyen ingatag vércukorszint semmiképpen sem normális, és nagyon megterheli a szervezetet, főleg egy ilyen pici emberét. Javaslom, próbálják kikérni több orvos véleményét is, mivel minél előbb be kell állítani a vércukorszintjét.
1. autoimmun betegségek oka az áteresztő bél szindróma, a glutén és tejfogyasztás. Akkor megelőzhető? Igen, nem eszünk tejet és glutént, főleg kisgyerekeknek nem adjuk.
2. Cukorevés, keményítőevés nélkül nincs hyperglikémia.
1. Nem tudom, ezt a butaságot honnan szedted, olvass kicsit jobban utána a témának. Az autoimmun betegségek kiváltó oka többnyire infekció, és esetleg a genetika játszhat még szerepet a hajlamban. A táplálkozási szokások nem játszanak szerepet benne, legfeljebb mérgek vagy kémiai szerek válthatják ki.
2. A glükóz sejtekbe való beépülését az inzulin segíti, és mivel a szervezeted minden bonyolult szénhidrátot egyszerű monoszachariddá, glükózzá bont le és mivel az 1-es típusú diabéteszes egyáltalán nem termel inzulint, a cukor a véráramban marad, hyperglikémiát okozva. Tehát tulajdonképpen bármilyen szénhidráttartalmú étel a vércukorszint kóros emelkedését eredményezi inzulin hiányában.
1. igen, ezt az egyoldalú nézetet akarják elhitetni veled. Mint látjuk ez sikerült, de attól hogy te valamiben hiszel az még nem válik igazzá.
2. hazudsz, vagy megint tévesen tájékozódtál. A zöldségek rostjait nem tudjuk egyszerű szénhidrátokká lebontani, azokat mikrobák bontják le, a keletkezett termékek zsírsavak, tehát összetett szénhidrátokból zsírsavak keletkeznek. Ez nem emeli meg a vércukorszintet..
Keményítőből keletkezik cukor, de keményítőt NEM eszünk, főleg ha már cukorbetegek vagyunk. De ha nem vagyunk, akkor sem kellene erőltetni.
Körülbelül ennyire egyszerű valójában a téma.
1. mert ez egy teljesen mai kutatási terület és mai kutatási eredmény. innen veszem, az utóbbi évek vizsgálati eredményeiből. ha az ábsz-t teszed felelőssé autoimmun betegségekért, ezt megszüntetve meg tudod gyógyítani a gyulladást. viszonylag jó bizonyíték.
Kínai taoistáknál elég régi dolog ez, kevésbé hatalmas felfedezés, mert igen régóta ismerik már ezt az összefüggést, így nagyjából ideje volt már hogy nyugaton is rájöjjenek erre. persze az orvoslásba még nem kerül az eredmény, majd talán egyszer.
2. abszolút inzulinhiány mellett mennyi inzulin kell? annyi amennyi lerövidíti az élethosszt, vagy csak minimális? én az utóbbira szavazok ha népszámlálást tartunk a kérdésről, éljen a minél kevesebb gyógyszer.
Hagyjad a paleost :D úgyse érti, hogy nem akar mindenki köszvényt kapni a sok hústól.
Tudom, hogy Tápihápi vagy, hiába változtattál nevet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!