Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Érelmeszesedés 20 évesen?

Érelmeszesedés 20 évesen?

Figyelt kérdés
Gyakran zsibbad, görcsöl és hideg a lábam, valamint a szőrtelenítés miatti sebek nagyon lassan gyógyulnak mostanában. A cukorterheléses eredményem nemrég kimutatta, hogy csökkent glükóztoleranciám van, illetve korábban magas volt a húgysav értékem is. A koleszterinem, és minden további érték rendben van, sovány alkat vagyok. Elképzelhető, hogy ilyen fiatalon mégis érszűkület alakuljon ki?
2014. febr. 16. 18:28
 1/4 anonim ***** válasza:
57%
lehet érelmeszesedésed (bár nem valószínű) ha sok zsíros, vagy zsírnemű anyagot tartalmazó ételt fogyasztasz. De ajánlom, hogy menj el minél hamarabb egy orvoshoz! Az életed nem játék! :)
2014. febr. 16. 18:41
 2/4 anonim ***** válasza:
57%

Kizárt, de tejes kivizsgálás kéne...

Szerintem szervi gondod van.

2014. febr. 16. 18:43
 3/4 anonim ***** válasza:
79%
Néhány speciális esetet leszámítva (pl. a kizárólag dohányzóknál előforduló Buerger-kór) lég durva genetikai örökség kell ahhoz, hogy valakinek 20 évesen érszűkülete legyen. Ha sovány vagy, és mégis baj van a cukoranyagcseréddel, az PCOS-re gyanús. Ilyenkor lehetnek elég masszív vérvesztéssel járó ciklusok, és a vashiánytól lehetnek hidegebbek a lábak. Szerintem a hormonháztartásod és valamilyen hiánybetegség lehet a tüneteid mögött, nem érszűkület.
2014. febr. 16. 18:45
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Jövő héten már megyek érsebészetre, de nem hagy nyugodni a dolog, így muszáj volt feltennem a kérdést :)

Igen, nemrég jártam endokrinológusnál PCOS gyanújával, ám úgy tűnik, hogy egy ritkább, mellékvese eredetű enzimhiánnyal járó genetikai betegségem van, ami befolyásolja a hormonháztartást. Ezek szerint ez is okozhat ilyen panaszokat?

2014. febr. 16. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!