Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Reflux okozhat gyomorvérzést?...

Reflux okozhat gyomorvérzést? (SOS)

Figyelt kérdés

Van refluxom, amit gyomortükrözéssel diagnosztizáltak nem szimplán csak a tünetek miatt. A gyomrom egyrészét gyulladtnak látták és epevisszacsorgás is jelentkezett. Fitala felnőtt vagyok és gyomorfekélyem nincs!!!

Nolpaza-t már 2hónapja szedem, de néha nagyon tud égni a gyomrom hányingert is okozva. Rettentően hangosakat mordul és felböfögök is.

Ha ilyen gyógsszeres kúrát kapok és nincs fekélyem akkor kicsi az esély a gyomorvérzésre? Azért gondoltam erre, mert ilyenkor fáj is a fejem és a vérszegénységre gondolok ilyenkor. Vagy ez lehet egy sima vírus és nem is a reflux? Mint mondtam nem állandó, időszakos és másnak volt most a családban láza, köhögött stb. Én nem köhögtem csak hőemelkedésem volt....

2014. febr. 13. 08:02
 1/8 anonim ***** válasza:
Kezelés alatt állsz, szeded a gyógyszert, ez majd rendbehozza a gyomrod, ne gondolj gyomorvérzésre.
2014. febr. 13. 08:43
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha kezelik a refluxodat,akkor kisebb esélye van fekély kialakulásának,amitől gyomorvérzésed lehetne. A vérszegénységre csak gondolsz,vagy van is? Amúgy,ha van nagyon egyszerűen ki lehet zárni,hogy az emésztőtratktusban van-e vérzés. Széklet Weber vizsgálatot minden laborban végeznek. Mióta van ez a kellemetlen érzésed? Vírustól is lehet,de az nem szokott hónapokig tartani. A reflux is okozhatja még akkor is,ha kezeled,mert egy gyulladt nyálkahártyát "izgathatja"akár étel is. 2 hónap alatt,mióta szeded a savcsökkentőt egy krónikus nyálkahártya gyulladás meg nem gyógyul meg teljesen.
2014. febr. 13. 08:45
 3/8 anonim ***** válasza:

Én 4 hónapig szedtem a protonpumpa gátlót mire elmúlt a gyomorégésem, idő kell míg teljesen rendbehozza a gyomrod, és persze diétát is tartani kell.

Vérképet nem csinált háziorvos? Nekem azzal kezdte.

2014. febr. 13. 08:52
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Epésrefluxot diagnosztizáltak.

De csináltattam vérképet: Vas szintem magasabb egy kicsit, a kálcium is magas a vérben, alacsony a triglicerid szint, totál bilirubin és a konjugált bilirubin egyre jobban emelkedik(nyáron csak a konjugált/direkt bilirubin volt magas).

Viezeletemben semmit nem találtak, baktériumot se. VVt rendben volt és a CEA tumormarker(vastagbélrák, végbélrák szűrés) 0< 1 <6. Helicobacter Pylori negatív.

2014. febr. 13. 09:03
 5/8 A kérdező kommentje:

Annyi, még, hogy pár napja rosszabb. Közben fáj is néha kicsit a fejem.

Ilyen fajta gyomorégésem talán 1éve volt... akkor kocsival is meg kellett állni és a havas hideg időben azonnal jobban lettem. Másnap elmentem fürdőbe szaunázni,pezsgőzni, ott már inkább felfújódtam és rázott a hideg és estére belázasodtam ami reggelre el is múlt.

2014. febr. 13. 09:07
 6/8 anonim ***** válasza:
Ilyen vérkép mellet nincs gyomorvérzésed. Ha ez most új,néhány napos dolog,akkor lehet vírus.
2014. febr. 13. 09:10
 7/8 A kérdező kommentje:

Utolsó: Vérvétel gyomortükrözés elött volt pár nappal. Anti alkoholista vagyok és nem dohányzom, fogyni rengeteget fogytam, csipszet is ritkán eszem. Attól ijedtem meg, hogy a legutóbbi székletek színe inkább sötétebb barna volt míg az elött homokszínű. Nem tudom ez mit jelent.... homokszínűnél arra gondoltam, hogy az epe miatt.

Hasmenésem egyáltalán nincs.

2014. febr. 13. 09:23
 8/8 anonim ***** válasza:
nem a sötétbarna széklettel van a gond,hanem inkább a világossal. Ez azt jelenti,hogy valamilyen oknál fogva nem ürül rendesen az epe (ez lehet kő,törés a vezetéken)a belekbe és nem festi meg eléggé a székletet.Erre utal egyébként a vérben a bilirubin szint emelkedés is.
2014. febr. 13. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!