Lehet, hogy cukorbeteg vagyok?
Utána olvastam, és bár nem minden tünet, de 1-2 stimmel.
Néha ha hirtelen felállok kicsit megszédülök, enyhe túlsúlyom van, fürdésnél és csak akkor viszket a hátam, gyakran vagyok fáradt, kevés vizet iszok,2 éve kezdődtek látás zavaraim és néha a karomon a fejemen és a combomon furcsa kis fehér pattanások (talán szőrtüszőgyulladások) jelennek meg, kor 18.
18 évesen max 1.-es típusú diabetesed lehetne, az meg fogyással kezdődik.
Semmi tüneted nincs a cukorbetegségre.
gyors kontrollnak a gyógyszertári mérést javaslom én is. Viszont az nagyon fontos, hogy étkezés után legalább 2 óra el teljen, mert étkezés után közvetlenül mindenkinek magasabb a vércukra. Rövid ideig akár max. 12-re is felmehet egy egészséges embernek is, de utána gyorsan lebontja az egészséges szervezet és hamarosan be áll a normál érték.
Ehhez szokták mondani, hogy legalább 2 óra kell és csak ez után kell vércukrot mérni. Ha korábban méred az étkezéshez képest, akkor terheléses értéket kapsz, amit így nem lehet értelmezni, csak akkor ha az orvos adott bizonyos mennyiségű szénhidrátot és azt fogyasztottad el adott időn (pl 1 órán) belül. Ez csak orvosi konrtrollal értelmezhető.
Viszont az éhgyomri és az étkezés után kettő órával mért, főleg ha mindkettő azonosan jó, esetleg azonosan magas, az már sokat mond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!