Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Veseköveim vannak, ma nem...

Veseköveim vannak, ma nem tudtam pisilni. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

Több kisebb vesekövem is van, járok vele orvoshoz is. Ma reggel pisilés közben tapasztaltam, hogy olyan érzés, mintha fel lennék fázva. Ezt tapasztalva elkezdtem teát kortyolgatni. Megittam 3 liter folyadékot, és a levest meg a kávét még nem is számoltam, viszont ennyit közel sem pisiltem ki, illetve ez is csak cseppekben, nagy szenvedés árán jött ki.

Az égő, szúró érzés azóta is folyamatos.

Mi lehet a probléma? Tapasztaltatok már hasonlót?

2014. febr. 11. 21:21
 1/5 anonim ***** válasza:
vajon mi lehet igy hoyg tudod hogy van köved??? természetesen elzáródott holnap menj orvoshoz ez nem maradhat igy.....
2014. febr. 11. 21:26
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem vagyok hülye, felfogtam én is. Ügyeleten voltam a görcsök miatt, UH-n nem láttak semmit, már a köveimet sem találták..
2014. febr. 11. 21:59
 3/5 anonim ***** válasza:

Jó tipp vesekőre, hogy egy jó forró fürdőben ülve elfogyasztasz egy egész görög dinnyét. Mivel most nincs dinnye szezon, helyettesítheted azt akármilyen nagy mennyiségű folyadékkal (víz, tea, gyümölcslé).

A melegben ugyan is kitágulnak a "dolgok", így a kő könnyebben távozhat.

Amúgy ha fiatal vagy, sok folyadékot fogyasztasz, viszonylag normális ételeket eszel, és nem öröklött dolog (bár nem tudom a vesekő mennyire örökölhető) akkor valami oka biztos van, hogy kialakult benned vesekő. Pl vannak baktériumok (ureaplasma) ami állandó hólyaggyulladást (vizelési inger), később kismedence gyulladást, vesekövet okoz. Van hogy tünetmentes, van hogy nőknél folyást, férfiaknál szintén váladékozást okoz. Ezt egyébként kenetminta vételből meg tudják állapítani vagy adott esetbe kizárni. Szerintem érdemes elmenni néha-néha annak, aki aktív nemi életet él, hátha lappang ott valami amiről nem is tudunk. Később meg jön a baj.

Nem ijesztgetni akarlak, de ha fiatal vagy, és tényleg normálisan élsz, akkor csak úgy nem alakulnak ki vesekövek, szerintem.. bár még én sem vagyok orvos.

Jobbulást!

2014. febr. 11. 22:29
 4/5 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszodat.

Én is így gondolom, fogalmam sincs, hogy mi okozza. Igazából nagyon keveset tudok nap közben inni, mert napi 200 km-t utazok busszal és nincs lehetőségem mosdóba menni akkor, amikor szeretnék. Ezért igyekszem hazaérkezés után inni.

Nem régen voltam hasonló vizsgálaton, mivel állandó égő, szúró érzést tapasztaltam, de semmi eredmény, akkor is azt mondták, hogy valószínűleg csak ürül a vesehomok.

Teljesen tanácstalan vagyok, nem tudom már, hogy hova és milyen orvoshoz forduljak, jártam már magán orvosnál is és SZTK-ban is, de semmi újdonság. És igen, én is így gondolom, hogy ez 21 évesen nem normális dolog.

Egyenlőre tűrök és várok..

2014. febr. 12. 21:27
 5/5 anonim ***** válasza:

Elég ijesztő, amikor az embernek egészségügyi gondja akad, és akárhová fordul falakba ütközik. Legyen az magán orvos vagy sztk. Régen én azt hittem hogy legalább a magán orvos foglalkozik velem, de aztán rájöttem hogy nem. (Persze tisztelet a kivételnek!)

A magán klinikák a jó módúak kiváltsága..

Meg kell próbálnunk egészségesnek maradni. :-)

2014. febr. 12. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!