Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Hogyan gyógyul a végbélgyulladás?

Hogyan gyógyul a végbélgyulladás?

Figyelt kérdés
Most állapította meg a háziorvos vizsgálat, valamint feszítő fájdalom és viszketés tünetek alapján. Kaptam rá antibiotikumos kúpot, a kúra elején vagyok. Ezen felül 5* az életmódom, mind sport és táplálkozás, vitamin és folyadékbevitel szerint is. Szerintem a stressz hozta ki (munka határidők, diploma). Viszont soha nem vagyok beteg, és nagyon meglepődtem, meg is ijedtem. Volt már ilyen valakinek, és hogyan, milyen eséllyel gyógyul?

2014. febr. 9. 11:12
 1/5 anonim ***** válasza:

Sokan nem tudják, de az egészséges széklet nagyjából olyan, mint a vizes forgács. Ha túl száraz akkor hiába síkos a belső fala, felsérti- végig karcolja a nyálkahártyáját, és onnantól kezdve bármi lehet, de a gyakori hasmenés sem jó, mivel akkor is sérülhet.

Ha túl sokáig tartózkodik ott sem tesz jót a nyálkahártyának (ezt akár stressz is okozhatja), sőt most már kiderült, hogy a crohn-betegségnek, sőt még a kólitisz ulcerózának is lehet a következménye (sőt sugárszennyezés is, vagy speciális antibiotikumok is).

Ezenfelül a mostanság népszerű "popó szex" is felsértheti, és okozhatja, szóval eléggé sok minden ludas a kialakulásában.

A gyógyulási esély sok mindentől függ, de alapjában felgyógyulnak belőle az emberek. Az, hogy a gyógyulás napok, vagy hetek kérdése, az a szervezet állapotától, illetve a betegség előrehaladásától függ.

Nekem személyesen ilyen nem volt, de volt már ilyen betegem. Ő nagyjából 2 hét alatt került ki belőle.

2014. febr. 9. 11:33
 2/5 A kérdező kommentje:
Ezek szerint egy orvos talált rá a kérdésemre? De jó. :)Popósex egyáltalán nincs, semmilyen gyógyszert nem szedek és nem is szedtem ezer éve. A széklet olyan, amilyennek a normálisat leírtad, ráadásul rendszeres is, nem szenvedős, fél perc alatt le van tudva. A kúp után kicsit émelygek, más gond nincs. Bizakodom. Köszönöm!
2014. febr. 9. 11:48
 3/5 anonim ***** válasza:

"Ezek szerint egy orvos talált rá a kérdésemre?"

Vagy öt doki van itt az oldalon, ha nem több, szóval van rá esély.:)

Sőt vannak leendő dokik is bőven, mivel ez egy jó hely, ahol még tanulni is lehet a betegek tapasztalataiból.

"A kúp után kicsit émelygek, más gond nincs."

Ha ez tartós állapot, akkor menj vissza a dokihoz, nehogy gubanc legyen. Ha csak pár perc, akkor nincs gond.

2014. febr. 9. 12:26
 4/5 A kérdező kommentje:
Még arra valaki tudna válaszolni, hogy ez idő alatt szabad-e súlyzós edzést végezni? Nyilván mérsékeltebben, mint egészségesen tettem.
2014. febr. 9. 19:58
 5/5 anonim ***** válasza:

Hát én inkább nemet mondanék.

Nem tudsz úgy gyúrni, hogy ne feszítsd össze egy kicsit is a farpofád, és ezzel együtt a gyulladt részt.

Hanyagold egy kicsit a súlyzókat, és minden(!!) erőltetést.

2014. febr. 9. 20:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!