Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Vashiány tünetei?

Vashiány tünetei?

Figyelt kérdés
fáradtság,idegesség,légszomj,iszonyatos éhség,világos száj és a havi gondnál erős fájdalom és darabos...
2014. febr. 7. 16:35
 1/6 anonim ***** válasza:
Ez aztán bármi lehet, amit leírsz, de egy vérvétel és az megmutatja azonnal. Amit leírsz, az akár a kiszáradás tüneteinek is jók.
2014. febr. 7. 16:36
 2/6 A kérdező kommentje:
köszi,de nagyon sokat iszok,pont ezt mondta ma doki h a vérkép alapján ez okozza a tüneteimet,de nekem ez elg hihetetlen ezért érdekelnek a tapasztalatok.okés beszedem a gyógyszert de kivi vagyok volt e így valaki....éhség meg légszomj vashiánytol?nekem ez a fura..tudod azért nem bízok a dokimban mert nagyon arrogáns és bunkó de sajna aflauban nincs másik!
2014. febr. 7. 16:42
 3/6 anonim ***** válasza:
A légszomj az evidens, hiszen a vvt-ben a vas mag az, amihez az oxigén kapcsolódik, amikor szállítja az oxigént. Valakinek alacsony a vas szintje, akkor légszomja van, fáradt, és ideges, mert az agya sem kap elég oxigént. Világos a szád, mert vérszegény vagy, a menstruációd is ezért nem normális. Ennek a vízhez semmi köze, egyszerűen egyél Humet-R-t, abban van vas, cink és réz is, kellenek ahhoz, hogy a vas fel is tudjon szívódni.
2014. febr. 7. 16:47
 4/6 A kérdező kommentje:

és ez a folytonos evés is lehet a vashiánytol?h mindig éhes vagyok mint a cukrosok h ennem kell?

se cukrom se inzulinom se pm problémám nincs!

2014. febr. 7. 16:55
 5/6 anonim ***** válasza:

A hiányállapotban szenvedők leverten ébrednek, kedvetlenek, szellemileg is fáradékonyak, gondolataik szétszórtak, elkalandozóak. Megjelenik a fejfájás, szédülés és a fülzúgás. Mindez további pszichés változást is eredményez, a betegek ingerlékenyebbé válnak, nehezen kezelhetőek. Egyesek étvágytalanok, másoknál pedig kóros, visszás étvágy jelenik meg, földet, festéket, krétát, jeget, textíliákat rágnak. Kedvelik a másoknak kellemetlen szagokat (pl. kátrány, benzin). Nem ritka a nyelv- és szájszárazság, a nyelvégés, a fájdalmas nyelészavar, ilyenkor a szilárd étel fogyasztásától teljesen elzárkóznak.

Lassul a hajszálak növekedése is, végük felrostozódik, könnyen kihullik és fokozódik az őszülés, a körmök törékennyé válnak. Súlyosabb esetben enyhe lépnagyobbodás, és fokozott fertőzésekre való hajlam jellemzi a betegséget. Az elsősorban fiatal betegeknél jelentkező hasi görcsök időnként megtévesztők lehetnek, rendkívül fontos a helyes diagnózis felállítása. Már viszonylag kis mértékű vashiány esetén is felléphetnek tanulási nehézségek, viselkedészavarok, étvágytalanság.

Csak ennyit írtam be, hogy a vashiány tünetei.

2014. febr. 7. 16:58
 6/6 A kérdező kommentje:
én ilyet pont nem talátam de olyat igen h étvágy homokra :D
2014. febr. 7. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!