Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Vakbélgyulladásom lehet?

Vakbélgyulladásom lehet?

Figyelt kérdés
Utána néztem interneten és kicsit kezdek félni. Elég régóta folyamatos székrekedéssel küzdök, bár kiskoromban is ilyen voltam, néha rendesen megy a dolog, de sokszor szorulás lesz belőle, főleg, hogy nincs székelési inger. kevés folyadékot fogyasztok és rostszegényen étkezem. Ám az utóbbi 1 hónapban azt figyeltem meg, hogy ilyenkor kemény a hasfal, puffadt és a jobb oldalamon egy kisebb kitüremkedés látható. Ma reggel egy kicsit szúrt az oldalam ott ahol a vakbél tapintható, de hamar el is múlt. Pár napja kicsit a gyomorszájam is fájt de szintén rövid ideig. Ez a szorulástól van vagy esetleg vakbél? Nincsenek fájdalmaim, sem lázam semmi ilyesmi tünet. Lehetséges vakbél? Húzódhat ilyen sokáig tünetek, fájdalom nélkül? Orvoshoz sem ma sem holnap (péntek) nem tudok fordulni, legközelebb pedig hétfőn, mit tegyek?
2014. febr. 6. 14:51
 1/8 A kérdező kommentje:
Ja és még annyi, hogy a székletem normális állagú és színű bár darabos és mintha egy kevés nyák is lenne rajtuk, tényleg csak kicsi.
2014. febr. 6. 14:52
 2/8 A kérdező kommentje:
Ja és amikor, normális a székletem, minden nap megfelelő mennyiségű akkor lapos a hasfal, nem kemény és nincs kitüremkedés? A belek húzódhatnak közvetlenül a hasfal előtt?
2014. febr. 6. 14:54
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha kevés folyadékot iszol és rostszegényen táplálkozol, akkor nem csoda hogy szorulásod van, a tüneteid egyébként nem vakbélgyulladásra utalnak. Szorulástól fájhat a hasad, igyál többet és táplálkozz normálisan.
2014. febr. 6. 14:58
 4/8 anonim ***** válasza:
Vakbélgyulladásod nincs. Ellenben,amiket leírsz pontosan megfelel egy krónikus székrekedés tüneteinek. Igaza van az első válaszolónak!
2014. febr. 6. 15:07
 5/8 A kérdező kommentje:
Esetleg valami bevált rozskészítmény? Sajnos a mindennapok nem engedik meg, hogy napi 25-35 gramm rostot vigyek be a szervezetembe.
2014. febr. 6. 17:36
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem csak a rost számít. Szükség van megfelelő mennyiségű folyadékra és mozgásra is. Amúgy már azzal sokat teszel a megfelelő rostbevitelért,ha fehér kenyér helyett teljes kiőrlésűt eszel,rostos kekszet rágcsálsz és minden nap eszel gyümölcsöt,zöldséget. Ehhez azért nincs szükség komoly változtatásra.
2014. febr. 6. 20:03
 7/8 A kérdező kommentje:
A folyadékbevitelt a napokban igyekszem pótolni, folyamatosan iszom, most már olyan 2.5 liter vizet meg tudok inni egy nap, természetesen folyton pisilni járok. Azért valami étrend kiegészítő jó lenne mert nem tudok leülni folyton zöldséges ételeket és teljes kiőrlésű kenyeret enni, sajnos.
2014. febr. 6. 22:04
 8/8 anonim ***** válasza:
Léteznek rostos kekszek,például a Korpovit,ezt ilyet leülés nélkül is be tudsz kapni. Vagy egy -egy gyümölcsöt (sok rost van a körtében, narancsban). És vegyél Laevolac szirupot. Lágyabbá teszi a székletet,viszont nem szívódik fel és nincsenek mellékhatásai,mint más hashajtóknak. Ezt mindig használd. Minden reggel és este 1-1 kanállal. Nem rögtön,de beállítja székletet.
2014. febr. 7. 06:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!