Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Fáj a nyakam és lázas vagyok...

Fáj a nyakam és lázas vagyok (38,4). Mi lehet a bajom?

Figyelt kérdés

2014. jan. 29. 18:50
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ezerféle oka lehet. Lázcsillapítót vegyél be, ha tartósan magas a lázad, egyébként ha pár napon belül nem javulsz, menj orvoshoz.
2014. jan. 29. 18:55
 2/10 A kérdező kommentje:
ez a 3. nap
2014. jan. 29. 18:56
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Valami fertozesre gondolok. Fejed nem fáj ugye? Agyhartyagyulladas is lehet... Figyelj a tovwbbi tuenetekre.
2014. jan. 29. 18:56
 4/10 A kérdező kommentje:
csak az elején volt fejfájás, meg fájt a szemem is
2014. jan. 29. 19:00
 5/10 Zoli1204 válasza:
100%

A nyakfájás az elfog múlni egy idô múlva mert ahogy haladsz a korral annál gyakoribban fog megfájdulni. Vegyél be fájdalomcsillapítót és elmúlik. De ahogy a kérdés szól ezt a nyakfájást a láz idèszte elô.

Ha lázas vagy, jobban verejtékezel - tested így védekezik a túlmelegedés ellen. Amennyiben viszont nagy a folyadékveszteség, a verejtéktermelés csökken, emiatt pedig a láz jobban emelkedik. Egyet tehetsz ilyenkor: igyál minél több folyadékot. A zöldség- és gyümölcslevek gazdagok vitaminokban és ásványi anyagokban. Különösen jó a tápanyagokban gazdag cékla- és répalé, de a nátriumban szegény paradicsomlé is kiváló erre a célra.

A hideg vizes borogatás csökkenti a test hőmérsékletét. Ha tested felforrósodik, cseréld ki a borogatást hűvösebbre, majd helyezd a homlokodra, a csuklódra és a lábadra. A tested többi része közben maradjon betakarva. Amikor a nedves ruha hőmérséklete eléri a testhőmérsékletet, azonnal cserélni kell.

2014. jan. 29. 19:20
 6/10 A kérdező kommentje:

vasárnap este éreztem, hogy fáj a nyakam

reggel amikor felkeltem, szinte nem volt semmi, de délután jött a láz, fej, szem és nyakfájás

most csak a nyakam fáj egészen, alig bírom fordítani

aspirint szedek, meg rubophent

2014. jan. 29. 19:27
 7/10 Zoli1204 válasza:
100%
Vegyél be egy Diclofenac tablettát abban van izomlazító is. Lehet hogy meghúzódott vagy valami.
2014. jan. 29. 22:35
 8/10 anonim ***** válasza:
Ideje orvoshoz menni, mielőtt a környezetedet is jól összefertőzöd. Minden nap arról beszélnek a rádióban, hogy közeledik az influenzajárvány, te meg otthon barkácsolgatsz.
2014. jan. 30. 07:48
 9/10 A kérdező kommentje:

ma reggelre kiderült mi az

bárányhimlő... így 19 évesen :/

2014. jan. 30. 12:52
 10/10 A kérdező kommentje:
ja de azért köszi a tanácsokat, válaszokat
2014. jan. 30. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!