Fáj a nyakam és lázas vagyok (38,4). Mi lehet a bajom?
A nyakfájás az elfog múlni egy idô múlva mert ahogy haladsz a korral annál gyakoribban fog megfájdulni. Vegyél be fájdalomcsillapítót és elmúlik. De ahogy a kérdés szól ezt a nyakfájást a láz idèszte elô.
Ha lázas vagy, jobban verejtékezel - tested így védekezik a túlmelegedés ellen. Amennyiben viszont nagy a folyadékveszteség, a verejtéktermelés csökken, emiatt pedig a láz jobban emelkedik. Egyet tehetsz ilyenkor: igyál minél több folyadékot. A zöldség- és gyümölcslevek gazdagok vitaminokban és ásványi anyagokban. Különösen jó a tápanyagokban gazdag cékla- és répalé, de a nátriumban szegény paradicsomlé is kiváló erre a célra.
A hideg vizes borogatás csökkenti a test hőmérsékletét. Ha tested felforrósodik, cseréld ki a borogatást hűvösebbre, majd helyezd a homlokodra, a csuklódra és a lábadra. A tested többi része közben maradjon betakarva. Amikor a nedves ruha hőmérséklete eléri a testhőmérsékletet, azonnal cserélni kell.
vasárnap este éreztem, hogy fáj a nyakam
reggel amikor felkeltem, szinte nem volt semmi, de délután jött a láz, fej, szem és nyakfájás
most csak a nyakam fáj egészen, alig bírom fordítani
aspirint szedek, meg rubophent
ma reggelre kiderült mi az
bárányhimlő... így 19 évesen :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!