Valaki segítene abban, hogy a fejbőrön kialakult pikkelysömört, hogyan lehet kezelni?

"Van még fényterápia. UVB sugárral. Tök jó, csak hosszú távon bőrrákot okoz "
UVB azért kezelhet, mert d-vitamint szintetizál a szervezet.
Mellette a gyulladásos betegségek eredete, a bélfal károsodása helyre lett hozva? Mert az úgy persze hogy nem gyógymód, ha megy a gyógyítás de mellette a betegség lehetséges fő oka (kapuja) állandóan nyitva van..
Az UVB -> bőrrák kapcsolat egy elég érdekes dolog.. én marketingfogásnak nevezném.
Illetve igazi szakemberek beszélnek akut sugárterhelésről (1 napozás, 1 leégés..) és rendszeres, hozzászokott bőr kezeléséről, ami nem szenved már károsodást.. Ez sem mindegy.

A pikkelysomor ugye annao a jele h belul vmi rosszul mukodik. Nekem van egy ikertestverem akinek mar.evek ota kijott es.terjed. Nekem par honapja jott.elo. Mindkettonknek rossz a maja. Vmi osszefugges van a maj es.a.somor.kozott. A kokemeny dieta.sokat segit. Semmi cukor, pekaru, tej. Husok kozul is inkabb csirket marhat. Sertest semmikepp. Tovabba a svasito elelmiszereket is kerulni.
Majra ajnaltos mariatovis teat inni. A lenmagolaj is.sokat segit.
Kulso kezelesben nekem a hazilag kotyvasztott kokuszkamilla krem valt be.
Külső kezelésre nekem eddig (a szteroidos gyógykenőcsökön kívül, amik kerülendőek) a holttengeri só vált be. Nekem már egész testemen előjött, így kenegetni úgysem lehetett. Sófürdő viszont kellemes és gyógyít is.
Mellette kell diétázni. Minden ami savasít felejtős (narancs, mandarin pl). Minden ami májat terheli felejtős. Cukor felejtős. Tej és tejtermék szintúgy.
Cserébe zöldséget lehet enni amennyit csak akarsz.
Végül, a legfontosabb: sok vitamint kell szedni.
- D vitamin, napi ajánlott adagolásban.
- Legalább 1000mg c-vitamin.
- Omega 3 olaj. Ez nagyon fontos.
- Valamilyen multivitamin, érdemes minőségit venni (én Lenkeit ajánlom).
Nekem ez a vitaminkombó kezdte helyretenni. Most már tized annyi a foltok mérete mint két hónappal ezelőtt. Erről jut eszembe, ezeket a vitaminokat legalább egy hónapig kell szedni.

Szerintem lehet ÁLLANDÓAN érdemes alap vitaminokat fogyasztani.
Napi ajánlott D-vitamin: úgy 5000-10000 NE

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!