Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Szerintetek az normális, ha...

Szerintetek az normális, ha valaki 4 hónapon keresztül minden áldott nap 8 órás műszak alatt minimum 3-szor megy el WC-re hasmenéssel?

Figyelt kérdés
A munkatársakkal már nem értjük, hogy mi jön ki belőle, meg hogy milyen betegség lehet ez.

#hasmenés #WC #széklet #gyakori hasmenés
2014. jan. 24. 09:13
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Akkor ezek szerint nem ragályos? :)
2014. jan. 24. 16:13
 12/22 anonim válasza:

Különböző kórokozók (baktériumok – jellemzően nyáron, vírusok – jellemzően tavasszal és télen, gombák) – a vírusos hasmenés a leggyakoribb.

Ételmérgezés (romlott étel)

Gyomorrontás (zsíros vagy nagyon rostos ételek túlzott fogyasztása)

Ételallergia (pl. tejcukor érzékenység, liszt érzékenység)

Mérgező anyagok (pl. nehézfémsó- vagy gombamérgezés)

Egyes gyógyszerek (pl. antibiotikumok, antidepresszánsok, savcsökkentők, vérnyomáscsökkentők)

Stressz, félelem okozhatnak hasmenést.

Így kategorikusan nem jelenthető ki,hogy nem fertőző a collega betegsége.Tudni kellene milyen ételeket,antidepresszánsokat fogyaszt,valamint érik-e naponta stresszhatások.

2014. jan. 25. 20:58
 13/22 anonim válasza:
Egyébként egy egyszerű székletanalízissel el lehet dönteni az infekció tényét.
2014. jan. 25. 21:24
 14/22 A kérdező kommentje:
Valami tipp, hogy hogyan vegyünk tőle székletmintát? Nem tudjuk, hogy hogyan vegyük rá, hogy elmenjen dokihoz. Reggelente megeszik egy almát, egy péksüteményt, és minden falathoz iszik egy korty szörpöt.
2014. jan. 27. 07:15
 15/22 anonim ***** válasza:

"Valami tipp, hogy hogyan vegyünk tőle székletmintát?"

[link]

2014. jan. 27. 19:13
 16/22 anonim ***** válasza:
Egy vírusos vagy bakteriális hasmenés az csak napokig vagy hetekig tarthat maximum. Biztos, hogy van valami komolyabb baja, nem fogyott? Nekem is hasonló gondom volt, belekerült fél évbe, míg rájöttek mi az, közte volt a laktóz (tejcukor érzékenység is), + fekélyes gyulladás a beleimben. Én is rohantam a wc-re amint ettem. Szerintem finoman kellene neki szólni, hogy el kellene mennie orvoshoz a saját érdekében leginkább.
2014. jan. 27. 22:08
 17/22 anonim válasza:
Szerintem ez tacsra teszi a bélrendszer, hacsak nem már azzá tette... :( Gasztroenterológus szakrendelésre kellene mennie és colonoscopiát végezni rajta. Nagy valószínűség szerint nem fertöző, de mint a mondás tartja jobb félni mint megijedni... :O Az idegrendszer is kiválthat hasonló tüneteket... de ennyi ideig folyamatosan az surolja a lehetetlen határait. A vérhas és a hastifusz ami ilyen intenzíven megdolgoztatja a páciens bélfloráját, de azokkal nem lehet ennyi ideig húzni mert néhány hét alatt kileheli a beteg a lelkét... :( Kemény egy helyzet lehet... mindenképpen orvosi segítséget kell kérni, amig lehet!!!
2014. jan. 31. 07:02
 18/22 anonim ***** válasza:

A mi kollégánk azért jár annyit wc re ( nekünk is feltűnt-még akkor is ha van jobb dolgunk is) mert sokat piál.

Egyébként nem nektek kell kivizsgálni. Gondolom van évenkénti alkalmassági vizsgálat. Minket ilyenkor ezer helyre elküldenek, még olyanra is ami nem kötelező, csak megelőzési célzattal. Ott lehetne jelezni az orvosnak a problémát, vagy egy jobb fej főnökkel beszélni. Akár komoly problémái is lehetnek a kollégának.

2014. febr. 13. 15:45
 19/22 anonim ***** válasza:
ha sok rostot fogyaszt akkor lehet hogy többször is kell kimennie a wc.re.Ti nem tudtok csinálni semmit. haggyátok békében. amíg ellátja a munkáját, addig semmi közötök hozzá.
2014. aug. 8. 17:26
 20/22 anonim ***** válasza:
48%
Tudom, hogy régi kérdés, de bulímiás? Nekem van most egy 23 éves kolléganőm, aki bulímiás, hány, és hashajtózik, ő is kb. naponta 5-6-szor megy kis f.sni...meg legalább 3-szor hányni.-_-
2015. jan. 21. 08:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!