Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Enyhe Alhasi fájás, puffadás....

Enyhe Alhasi fájás, puffadás. Valakinek ötlete?

Figyelt kérdés

Tegnap arra lettem figyelmes hogy fel vagyok puffadva, és valamelyest fáj a hasam bal oldala a köldököm vonalától lefele. Ülve annyira nem érzem. Orvos nem vagyok hogy mit is kellene kitapogatni, semmi furcsát nem vettem észre a jobb oldalhoz képest csak hogy nyomás hatását jobban érzem mint a másik oldalt. Eddig napi minimum 1x mentem wc-re nagy dologra, de volt hogy 2-3x is manapság (1 éve körül)

Tegnap is, és ma is voltam wc-n ilyen célból, valamelyest mintha kevesebb is lenne a téma de nem számottevően( lehet kevesebbet ettem)

Valakinek volt már ilyen problémája? Esetleg ötlete valakinek?

#gyomor #puffadás #Enyhez Alhasi Fájás
2014. jan. 8. 15:54
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nő vagy vagy férfi? Ha nő, akkor petefészek gyulladás, ciszta is lehet esetleg, vagy hólyaggyulladás esetleg. Legalábbis nekem is szokott ilyen lenni és én olyankor arra gondolok. De el szokott múlni.
2014. jan. 8. 15:57
 2/4 A kérdező kommentje:

Bocsi elfelejtettem odaírni.

Férfi 25.

bízom benne hogy nincs petefészek gyulladásom.

2014. jan. 8. 15:59
 3/4 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy a beleid fájnak, mivel puffadásod van és kevesebb a székleted is, egyél meg naponta esténként egy natur joghurtot és több rostosat.
2014. jan. 8. 16:03
 4/4 anonim ***** válasza:

A puffadás hasi fájdalom, lehet egy laktóz allergia is. Próbáld ki, hogy semmiféle tejes holmit ne egyél igyál. Tejjel készült sütemény, vajas holmit se. Minden laktóz allergia hasmenéssel jár. De lehet más oka is. Ki kell vizsgáltatnod magadat. Milyen panaszok esetén érdemes gasztroenterológushoz fordulni?

"Bármilyen esetben, amikor az emésztésünk, székelésünk megváltozik, hasi fájdalmat tapasztalunk, rossz a közérzetünk, ami összefüggésben áll az étkezéssel" - magyarázza dr. Harasta Edit gasztroenterológus. A konkrét panaszok közül a leggyakoribbak a gyomorégés, a reflux, a rossz lehelet, a gyomorideg, illetve a puffadás, a hasmenés, a székrekedés, az aranyér - sorolja a szakember. Mint mondja, ezek a tünetek kamaszkortól egészen idős korig mindkét nemnél előfordulhatnak, főleg tavasszal és ősszel, és gyakran civilizációs panaszként könyvelhetők el. "A stresszhez való hozzáállásunk meghatározó, de szerepet játszanak ebben a megváltozott táplálkozási szokások is. Nem tudunk lazítani, pihenni, kikapcsolódni, és a problémák, feszültségek emésztési panaszokban is megnyilvánulnak. Az emésztőrendszer igen érzékenyen reagál a lelki történésekre, így sokszor pszihoszomatikus betegségek emésztési, illetve hasi panaszokkal járnak" - mondja a doktornő.

2014. jan. 8. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!