Anyukamat mutik 2 het mulva. Meningioma agydaganattal.
Ismertek valakit akinek ugyanez volt? Hogyan epult fel a
mutet utan?
Figyelt kérdés
Anyunak a homloka felett van a 3 centis daganat. A beszedkozpontjat nyomja neki, igy eloszor arra lettunk figyelmesek hogy a beszede lassult, bizonytalan lett fel eve kb... Ezen kivul mas tunete nem volt neki a daganattal...
2014. jan. 7. 14:59
1/8 anonim válasza:
a meningeoma jóindulatú daganat, műtét után teljesen meg lehet gyógyulni
2014. jan. 7. 18:51
2/8 anonim válasza:
Szia kerdezo!!!Tudnal rola irni anyukad hogy viselte,hogy sikerult?Meningeoma mutet elott allok,nekem a szememet nyomja...es nagyon felek :(
2014. ápr. 21. 01:02
3/8 A kérdező kommentje:
Szia, igen megmütötték öt az amerikai uton Bp-en 3 hónapja. Neki a beszèdközpontját nyomta, beszède egyre lasabb lett, nem tudta kifejezni magát, összezavarodott, nem találta a szavakat ès ilyenek voltak a tünetek. A bal halántèka felett 17 cm- es vàgást vègeztek, majd egy valamivel nagyobb mint egy golf labda kör rèszt kivettek a koponyából hogy a 3 cm- es daganatot ki tudják venni. Ki is sikerült venni egyben, a mütét sikeres volt. Most még mindig valami fèle folyadèkkal van telìtödve az agyában üresen maradt rèsz, aminek fel kell szívódnia elvileg.. Május 17-èn megy vissza kontrollra ez miatt, de a mütét óta már volt ct-n ès más vizsgálatokon. Lassú a gyógyulás 1 èvig is eltarthat amíg teljesen rendbejön azt mondták. Anyu is fèlt a mütèttöl de igy utólag az nem volt gàz, csak addig rossz amig el nem altatják az embert, ès mire èsshez tèrsz vège is. Fájni nem fog utánna ne aggódj mert erös gyógyszert kapsz rà! Minden jót kîvánok ès a lènyeg az hogy az egèszet ki tudják venni egyszerre hogy ne kelljen sugár stb utána. Így elvileg a gyógyulás teljes lehet. Mikor lesz a mütèted?
2014. ápr. 22. 20:31
4/8 anonim válasza:
SZIA!NAGYON NAGYON KOSZONOM A VALASZOD!MEG NINCS KITUZVE A PONTOS DATUM,MAJUS1-2 HETERE MONDTAK!GOROGORSZAGBAN ELEK 17 EVE ES ITT IS FOGNAK MUTENI,MERT CSAK ITT VAN BIZTOSITASOM,LASSAN EGY EVE ALIG LATOK A BAL SZEMEMRE,TAVAGY 2 SZER VOLTAM SZEMESZETEN,SZEMCSEPPEKET IRTAK...KB.1HONAPJA A MAGYAR BARATNOIM RANGATTAK EL A 3.SZEMESZHEZ IGY DERULT KI..ES MOST AZT MONDTAK NAGY HIBAT KOVETETT EL AZ ELSO 2SZEMESZ ES UGY NEZ KI ENNYI IDO UTAN A LATASOM MAR NEM MENTHETO...:(DE EN MEGIS INKABB ATTOL FELEK JOBBAN HOGY A FEJEMBE FOGNAK TURKALNI ES NEHOGY MAS IDEGET IS MEGSERTSENEK..MINDENKI AZZAL NYUGTAT HOGY RUTINMUTET...ANYUKAM JON KI,MERT EGYEDUL LAKOM ES NEM TUDJUK MENNYI IDO ALATT TUDOM UJRA EGYEDUL ELLATNI MAGAM...TENYLEG NAGYON FELEK..ENNI ES ALUDNI IS ALIG TUDOK...DE AZERT MOST VALAMENNYIRE MEGNYUGTATTAL!!!MEGEGYER NAGYON KOSZONOM!!!A MUTET UTAN SOKAIG KELLETT ANYUKADNAK SEGITSEG VAGY HAMAR JOL LETT????UDVOZLOM ES JOBBULAST NEKI IS!!!
2014. ápr. 24. 00:54
5/8 anonim válasza:
Most hivtak,majus 7ere vagyok kiirva... :( jaaaaj
2014. ápr. 24. 09:21
6/8 A kérdező kommentje:
Szia, az a biztos amit a neurologus mond ès az idegsebèsz aki müteni fog. CT-n mit mondtak neked? A meningiomában az a "jó" hogy az agyat beborító hártyában növekszik, ezèrt onnan el lehet távolítani úgy hogy magához az agyhoz nem nyùlnak. Nagyon lassù folyamat a növekvèse van akinek èvtizedekik eltart amig èszreveszi valami nem stimmel.. Anyunak ez 10 èves folyamat volt. Ezt tudjuk, mert 10 ève volt ct-n valamièrt ès nem volt daganata.. A mütèt után 1 hètig volt kòrhàzban, onnan kijövet már nem kellett neki segíteni semmiben. A mütèt helyèn mèg mindig fàj neki enyhèn, idöjàràsra èrzèkeny ès azon a rèszen az èrzèst elveszítette a fejbörèböl. Beszède javulóban van, ami a lènyeg, de ez a folyamat mint a dokik mondták 1 èvig is eltart. Minden a mütèt sikerètöl függ! Màjus 7 màr nincs messze, örülj hogy ilyen hamar megszabadulsz a daganattól, ès kezdhetet a gyógyulàsi folyamatot! Minnèl elöbb annàl jobb! Mo-on hónapokat kellett volna vàrnod ha nem privàtra mèsz mert az eü ilyen! Anyunak is mi fizettünk a Semmelweis-en az elözetes ct-kèrt stb hogy ne kelljen neki 3 hónapot vàrni csak arra hogy ct-je legyen, mikor mèg nem tudtuk hogy van neki a daganat...
Sok sikert! Majd szàmolj be hogy vagy, mikor kèpes leszel rá a mütèt utàn.
2014. ápr. 24. 09:40
7/8 anonim válasza:
NEMSOKARA MEGYEK TESSALONIKIBE MASODIK VELEMENYERT...ELEGE MEGNYUGTATNAK A VALASZAID...MAR CSAK AZ ZAVAR HOGY MIERT MONDJAK NEKEM HOGY NAGYON VESZELYES MUTET...AZT ERTEM HOGY TOBBEN MONDTAK HOGY NAGYON ROSSZ HELYEN VAN ES NEHEZ HOZZAFERNI...DE MIRE VESZELYES?A SZEMEMRE VAGY MAS IDEGRE VAGY RAM???ENNEK PROBALOK MA UTANA JARNI...JA ES ARROL TUDSZ VALAMIT HOGY ILYET IS HALLOTTAM,HOGY KEMENY VAGY LAGY MENINGEOMA?MERT HOGY A KEMENY AZ A KOPONYAHOZ KOZEL A LAGY MEG MELYEN HELYESZKEDIK EL ES AZT SOKKAL NEHEZEBB KIVENNI ES A FELEPULES IS HOSSZABB... MONDJUK NEM TUDOM NEKEM MILYEN VAN CSAK ABBOL KOVETKEZTETEK HOGY LAGY LEHET,MERT AZT MONDJAK ROSSZ HELYEN VAN :( PARAN MEG AZZAL NYUGTATGATNAK,HOGY AZ ORVOS A LEGROSSZABBAT MONDJA MINDIG....NEM TUDOM CSAK ANNYIT HOGY NAGYON FELEK DE TENYLEG NAGYON SOKAT SEGITENEK A VALSZAID A KOZERZETEMBEN....!!!!!!!!!!!!
2014. ápr. 24. 13:34
8/8 anonim válasza:
Szia!A tortenetem a vegen nagyon megkavarodott,es a vegen haza jottem ed engem is megmutottek az amerikai uton...kedden lesz 1honapja...azt mondtak az egeszet kivettek...a szemem picit lett jobb...de azota is sokat faj a fejem...Es eleg depis lettem,de ez gondolom a gorog elozmenyektol...Anyukad szedett utana nyugtatot?Es most hogy van?Remelem mar meg jobban!!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!