Azt szeretném tudni, hogyan zajlott a műtét? Volt-e valami komplikáció a műtét során? Utána milyen lett a kézmozgás? A gyógyulást követően fent állt még a fájdalom? Milyen lehetséges műtéti eljárások vannak? Válaszokat előre is köszönöm!
Nekem sajnos volt nem kivánom senkinek, a betegség állapotától függően ( nekem csak MR mutatta ki még nem kezdődött meg a csontelhalás) mesterséges előállitott csonttal pótolnak, 2-3 hétig gipszelnek nekem jó a kézmozgásom , de még 3,5 hónap után sem tudom jól terhelni
2014. jan. 28. 22:20
2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm ! Nekem is sajnos ez van de viszont nekem már elhalt a csont és több darabra tört. Csípőlapátomból pótóltak. 2 hónap gipsz aztán veszik ki a tűződrótokat . Utána gyógytorna kb 1-2 hónap azt mondta az orvos. még 15 nap és kiveszik a vasakat. az orvos nem sok konkrétumot mondott ezért írtam ki hogy megtudjam mire számíthatok :) Amúgy nekem is csak MR mutatta ki :)
A fájdalomtól kezdetétől számított 3 hónap múlva vették észre és négy hónap múlva műtöttek:)
2014. febr. 9. 11:23
3/8 Lukacspeter válasza:
Azt biztos tudod hogy a betegség négy stádiumból áll, a tied elmondásod szerint a 3. vagy 4. stádium lehet az enyém csak az első stádiumban volt ilyenkor csak MR-el lehet észrevenni, nekem mesterségesen előállitott csontot raktak bele Zalaegerszegen, igazából nem hiszem hogy az enyém teljesen rendbe fog jönni és sajnos a msik kezemen is ott van, 2 hét múlva azt is műtik
2014. febr. 23. 11:16
4/8 A kérdező kommentje:
Igen tudom hogy négy stádium van :) Nekem a röntgen mutatott valamit és nem tudták értékelni a felvételeket ezért jött egy CT. Azon látszott hogy a csont darabokban van. Mivel trauma nem érte ezért kellett MRI hogy bebizonyítsák hogy nincs vérkeringése a csontnak és ezáltal elhalt.Meg is lett a végeges diagnózis M9310 Felnőttkori Kienböck-betegség. december 6.-án lett meg és jan 9.re kaptam műtéti előjegyzést. Amúgy az MRI III/IV stádiumot állapított meg. Már kivettek 3 drótot de nagyon szarul mozog szinte semmit sem. Egyet nem tudtak kivenni szóval megint műtét.Jobbulást és kitartást kívánok. Ehez a betegséghez kell is a kitartás főleg ha mind a két kezed rossz. nekem ez az egy is elég. Amúgy nekem azért jöttek rá ilyen későn mert a traumatológián azt mondták hogy inhüvelygyulladás utána meg mikor szóltam hogy egyre jobban fáj akkor azt mondták hogy mit csináljak vele ? Aztán egyszer normálisabb orvost kaptam ésaz elirányított a kézsebészetre de akkor már késő volt. és ott ugyan az a móka időpontok , hetente bejárás várakozás. az idő meg telt és a kezem egyre szarabb lett. az MRI-t magamnak fizettem hogy arra ne kelljen már várnom.
2014. márc. 5. 00:40
5/8 A kérdező kommentje:
Azt még akartam mondani hogy olyan 60-70 %-os kézmozgást mondtak 1-2 hónap rehabilitációval. De nem igérnek semmit az a biztos.
2014. márc. 5. 00:58
6/8 Lukacspeter válasza:
Én a kondinál erőltettem meg ezért érinti mindkét kezemet , évekig lapangott bennem, az enyém lassú lefolyású két hét múlva jön a másik kezem is, olvastam sok esetet akinek ilyen volt sokaknak azért rosszabbodik mert félrediagnosztizálják mint nálad is , előszőr nálam is csak elmentem egy másik orvoshoz aki beazonositotta . A tied sokkal súlyosabb mint az enyém nekem csak kezdeti stádium van de igy is nagyon rossz folyamatos gyulladás alatt van a kezem, nekem 3 hét gipsz volt teljes a kézmozgásom igazából nagy reményeim nincsenek 8 órás fizikai munkát soha nem tudok már vele csinálni . A mellette lévő csontjaidat nem kárositotta?
Ha akarod megismerkedhetünk lp86@freemail.hu
2014. márc. 7. 08:29
7/8 Kiss Eliz válasza:
Sziasztok sajnos nekem is ez a betegségem van mind össze 17-éves lány vagyok sajnos a kezem nem olyan jó sor még rosszabb :-( nagyon meg szeretnék gyógyulni nekem is MRI mutatta ki de a rögen is ki mutatta nekem sajnos sorvad a csontom sok sikert drukkolok
2014. máj. 22. 22:55
8/8 A kérdező kommentje:
Szia Elíz. Én 21 éves vagyok. Nekem nem lehet helyre hozni a kezemet már :) Graner műtétet végeztek és elrontották 30%-os a kezem és nagyon fáj minden mozgás. használhatatlan :( Javaslom ha azt mondják hogy graner műtét szükséges akkor kérj még egy orvostól szakvéleményt . Ajánlani tudom A Róbert Károly magánklinikát budapesten. Dr Szabó Zsolt (professzor) a legjobb kézsebész.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!