Mit tegyek? Állandóan remeg a kezem.
Már hónapok óta remeg a kezem.
Kezdek aggódni, hogy valami komolyabb dolog áll a háttérben.. 15 éves vagyok, arra is gondoltam, hogy lehet a gyenge idegrendszerem miatt van.. Szüleimnek is mondtam már, de különösebben nem tekintik jelentősnek.
Legyél egy kicsit határozottabb. Ha kérsz egy teljes labort, arra nem mondhat nemet, főleg úgy, hogy nem alaptalanul. Egyébként évente kéne mindenkinek csinálni ilyet, hogy időben komolyabb betegségeket is fel tudjanak ismerni, nem csak akkor, amikor már nem menthető meg.
Egy teljes vérképből nagyon sokminden kiderül, vitaminhiánytól kezdve minden fontos dolog, úgyhogy ehhez mindenképp ragaszkodj. Ha már van egy friss laborlelet a kezedben, tovább tudsz indulni szakorvoshoz. Amúgy a legtöbb körzeti egy balfácán, nálunk is számtalan embert félrekezeltek már, úgyhogy mivel valami gond van veled, szeretnéd, ha teljesen kivizsgálnának és kész.
Ne hagyd annyiban, mert a tested nem véletlenül mutatja ezeket a jeleket, valami nagyon nincs rendben, jelzést ad, muszáj rá reagálni.
Májat körülbelül 6-7 éve nem ettem.
kenyeret pedig azért mert fogytam 20kg-ot és tartani szeretném a súlyom.
Ha a fogyás óta tapasztalod ezt, akkor érthető is, hogy valamilyen hiány alakulhatott ki nálad:
"Nem csak betegség, de fontos tápanyagok hiánya is okozhat kézremegést. Törekedj az egyensúly helyreállítására, mert hosszabb távon egészséged is veszélybe kerülhet.
Ha a remegés mellé feltűnő sápadtság, hajhullás, töredező körmök is társulnak és könnyebb testmozgás esetén is gyorsan kifulladsz, vashiányos vérszegénységre gyanakodhatsz. Vérvizsgálat során meggyőződhetsz róla, vajon ez az állapot okozza-e a tüneteket. Súlyosabb hiányt csak vastartalmú étrendkiegészítővel szüntethetsz meg. A szintetikus készítményekhez képest a növényi hatóanyagokat, például céklakivonatot tartalmazó tabletták eredményesebben felszívódnak, és így a vérképzéshez fontos folsavhoz is hozzájutsz.
Az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséért felelős B-vitaminok hiánya szintén kiválthatja a kézremegést. Különösen a B 2 vitamin, vagyis a riboflavin elegendő mennyiségére figyelj. Fogyassz teljes őrlésű lisztből készült pékárut, müzlit, búzacsírát! A sörélesztő tabletta is hatékony megoldást kínál.
A vércukorszint csökkenése esetén jellemző tünet a kézremegés. Emellett szédülés, gyengeség, izzadás is fellép. Ha hajlamos vagy a hirtelen vércukorszint-zuhanásra, zárd ki étrendedből a finomított termékeket, a fehér lisztből készült pékárut, az édességeket és a cukrozott gyümölcsleveket. A nyers zöldség és gyümölcs, a hüvelyesek és a hántolatlan gabonafélék segítenek megelőzni a panaszokat." forrás:
Szerintem nagyrészt igen.
Kolis vagyok, itt pánik rohamom sincs. Otthon ha nagy a feszültség pánikrohamom van A kezem remeg,mindig. De ezellen nem tudok tenni szerintem. A barázom az egyetlen akitől megtudok nyugodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!