Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lehetséges, hogy hülyén...

Pixie.cute kérdése:

Lehetséges, hogy hülyén hangzik. Meleg vagyok,18 éves és most voltam egy fiúval óvszer nélkül. Ha semelyikőnk sem fertőzött, akkor nem alakulhat ki a HIV betegség? Rengeteg helyen olvastam, hogy valamelyik személynek fertőzöttnek kell lennie hozzá.

Figyelt kérdés

2014. jan. 1. 16:40
1 2
 11/18 ftf1983 ***** válasza:
Kedves 9-es! Mesélj nekem azon betegségekről, amik sokkal rosszabbak, mint a HIV! Valóban nagyon sok nemi betegség van és vannak olyanok, amik ellen az óvszer nem véd, de a HIV nem gyógyítható csak kezelhető, ezért tartják a legveszélyesebbnek! És a szifilisz kezelésében mi a fájdalmas vagy kellemetlen?
2014. jan. 12. 15:09
 12/18 anonim ***** válasza:

"És a szifilisz kezelésében mi a fájdalmas vagy kellemetlen?"

Állítólag 2 hónapos injekciókúra, ami annyira fájdalmas, hogy alkalmanként két külön adagban kell beadni, mert egyszerre nem lehetne elviselni.

2014. jan. 12. 16:02
 13/18 anonim ***** válasza:
És tekintse mindenkit fertőzöttnek, főleg ha nem ismered jól. De anális szexnél még a párod dal is érdemes óvszert használni, másért nem, csak higiéniai okokból is, meg hát sose lehet tudni.
2014. jan. 12. 16:07
 14/18 ftf1983 ***** válasza:
A szifilisznek 3 fázisa van, az első kettőben gyógyítható, a 3.-ban már nem, de a 3. fázis az évekkel a megfertőződés után alakul ki. Az első két fázisban penicilin injekcióval kezelik a szifiliszt, ami az orvos döntése, hogy 1, 2 vagy 3 injekcióból álljon a kezelés. Ha biztosan tudható, hogy a fertőzés nem régen történt és az első fázisban van, akkor sokszor csak 1 injekciót adnak, de sok orvos biztosra megy és beadatja a 3-t. Az injekciók között 1 hétnek kell eltelnie. Az utolsó injekció után 4 héttel kontroll tesztet csinálnak, hogy biztosan megszűnt-e a fertőzés. A kezelésben a legkellemetlenebb valóban az injekció, mivel pencilinről van szó és izomba adják (fenékbe, ami egy nem túl kellemes feszítő érzéssel jár ahogy "helyet" csinál magának az injekció. Az injekció helyét hónapokkal később is lehet érezni. De azt semmiképpen nem lehet mondani, hogy a szifilisz kezelése fájdalmas és iszonyat kellemetlen!
2014. jan. 13. 12:09
 15/18 anonim ***** válasza:

14-ES ahogy irod

100 % úgy van ,sőt még 1 év után is megyek hónap végén kontrolra.Nekem szerencsém volt mert pontosan meg tudtam mondani mikor kaptam el,hogy hol ,azt pedig a nővér kitalálta :)))

annyira azért nem fájdalmas mint ahogy a nővér is elő adta :))

A felháboritó az volt inkább hogy amikor el küldtek neurologiára akkor a doktor széttártkézel állt hogy ezzel a betegséggel most miért küldtek oda.....gratula a dokinak

Igaznem nemibtegség de nézzük a Hepatitist.Mire kiderül hogy az vagy addigra vissza fordithatatlan vagy a TBC.Férfiak kb 70 % Hpv hordozó....

2014. jan. 13. 19:15
 16/18 anonim ***** válasza:
2014. jan. 13. 19:23
 17/18 ftf1983 ***** válasza:

15-ös, hivatalosan a fertősé után a szifilisszel 2 évig gondozott leszel, azaz az 1. évben 3 havonta, a 2. évben 6 havonta menned kell kontrollra és a végén egy belgyógyászat, szemészet, neurológiai kivizsgálás kell, hogy nincs-e maradandó károsodás. És valóban sok doki csak néz, hogy neki most milyen vizsgálatokat kell elvégeznie.

A Hepatitisz az esetek 60%-ban tünetmentesen zajlik le miközben fertőz az illető. És persze nem mindegy, hogy melyik Hepa-ról van szó, mert mindegyik máshogy terjed. Jelenleg a Hepa C az, ami nem gyógyítható és, aki elkapta az élete végéig fertőzött marad, de a Hepa C-t csak vérrel lehet elkapni a jelenlegi tudomány szerint.

2014. jan. 14. 18:35
 18/18 anonim ***** válasza:
2014. jan. 27. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.