Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Nagyon durva mandulagyulladáso...

Nagyon durva mandulagyulladásom van. Szerintetek ez rendbejön szilveszterre? KÉPPEL!

Figyelt kérdés

Hétfőn hajnalban belázasodtam, aztán napközben a torokfájás és az orrfolyás is megjött. Egyre rosszabb lett, csütörtökön lementem az ügyeletre. Nagyon gennyes torokgyulladásom van, a doki valami vérben és sejtben is kárt tevő baktériumról beszélt. Felírt Sumamed-et(500 mg, 3 szem összesen), Ambroxolt köptetőnek és mellette javasolta az Aspirin plus C-t(Ezeket ugye ma szedem 3. napja). Két napja nincs lázam, az orromból sűrű, barna csomós takony folyik és ma kezdtem köhögni váladékkal. A torkomról egy tegnapi kép: [link]

Mennyi idő míg ez elmúlik és ha mégsem gyógyulna meg teljesen (nem látok rá sok esélyt), akkor mennyire jövök rendbe szilveszterkor? Lehet majd erre alkoholt inni? Ha elszívok egy cigit az mennyire rossz ötlet?(azon felül hogy eleve az)

2013. dec. 28. 16:16
 1/5 anonim ***** válasza:

1, Nem nagyon múlik el 1 hét alatt, de te érzed.

2, Sumamedre NEM iszunk alkoholt!

3, Cigi amúgy is árt, irritálhatja a mandulát... a kátrány nem tesz jót a gyulladásnak, sőt...

2013. dec. 28. 16:24
 2/5 A kérdező kommentje:
ma vettem be az utolsó szem antibiotikumot és nem innék alkoholt antibiotikumra, de elvileg ennek a gyógyszernek sokáig tart a hatása, ezért is kérdeztem ezt...
2013. dec. 28. 16:31
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha tegnap még így nézett ki a torkod és ma meg bevetted az utolsó antibiotikumot, nem vagyok benne biztos hogy elég volt... Ha nem javul, vissza kéne menned orvoshoz. Iszogass langyos mézes kamillateát is...
2013. dec. 28. 21:17
 4/5 anonim ***** válasza:
Alkoholt és szénsavas italokat ne igyál, cigizni meg szintén ne cigizz. Ha olyan környezetben vagy, ami elfogad, nem fogják ezt kifogásolni. A baktériumos fertőzés azt is jelenti, hogy Te is fertőzhetsz, úgyhogy ha nem múlik el holnaputánig, szerintem gyógyulgass otthon a haveri köröd érdekében is. Igaz, szilveszter csak egyszer van egy évben, de a bulit bármikor be lehet pótolni.
2013. dec. 29. 10:01
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A baráti körömben egyáltalán nincsenek ciki vagy gáz dolgok, főleg nem az alkohollal vagy a dohányzással kapcsolatban. Szerencsére mára alig fáj a torkom és enyhülnek a tünetek. Szép napot!
2013. dec. 30. 03:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!