Fülzúgásra kaptam gyógyszert - továbbiak leírásban. Tapasztalatok?
Szóval fülzúgásra kaptam Nootropil nevezetű gyógyszert. Kinek írtak fel ilyet már, tapasztalatok?
A doki azt mondta nem szeretne áltat szóval azt mondta, hogy felírja ezt a gyógyszert nekem. Vagy segít a helyzeten és csökkenti, illetve jó esetben megszünteti a fülzúgásom... vagy marad ahogy van, rontani nem fog a helyzeten. A fülzúgás egy nagyon nehéz eset. Kínozza a beteget és tehetetlenségre kényszeríti az orvost. a Fülzúgások oka 80%-ban nem derül ki sajnos.
Nos ezt kaptam jelenleg. Érdemes elkezdeni beszedni?
Pénteken kiváltottam, most állnék neki az első szemnek.
Attól is függ hány éves vagy, mert idős korban a hallócsontok meszesedése is vagy gerinc problémák is okozhatják.
De lehet hirtelen jövő trauma (idegi) oka is.
Én amikor nyugodt és kipihent vagyok nem zúg a fülem.
é
A legfőbb probléma, hogy 16 éves vagyok :(
2 fogam kihúzták, de azt már kb 2,5 féléve. Az okozhatná?
Nyakam és hátam elég sokat fáj. Eddigi vizsgálatok semmit nem mutattak ki. Hallásom rendben (J: 5% B:4% - csaknem teljes hallás). MR, CT semmi különöset nem mutatott ki. Neurológián emiatt is voltam (a látásom is vibrál + szinte állandóan szikrákat látok).
Még annyit, hogy a jobb fülem sípol, az a domináns ebben. A bal csak néha néha beszáll.
... Például most se tudok elaludni, kikészít! :(
Nekem is van fülzúgásom (vagy 6 éve,sztereóban 30decibel) Szedd be a gyógyszert és próbálj meg a dokitól Cavinton kúrát kérni . Ez a cavinton nevű gyógyszer( agyi értágító) infúziós beadásából áll, amit kb. hét alkalommal ismételnek egy kúrában.
A fülzúgás oka olyan sok minden lehet, hogy nagyon nehéz kideríteni melyik ok milyen arányban van jelen, egyáltalán mely okok vannak jelen. A hallóideg elhalástól kezdve a stresszes életmód miatti idegkimerültségen át egy rakás oka lehet.
A legfontosabb,a sok mozgás, hogy mindent próbálj meg az egészséges életmód kialakítására.
Nekem a hatéves fülzúgásom is elhallgat ha nagyon jól érzem magam.próbáld ki magadon, hogy milyen hangerő, hangingerek, hatnak utólagosan kedvezően vagy hátrányosan.
Pl. időszakos, hangos fejhallgató használat nem e csendesíti a fülzúgást.
Törődj vele, mert még halláskárosodás is járhat vele!!!
Fontos, hogy ne legyél elhízva.(az is keringési zavarokat okozhat a hallóidegek hajszálereiben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!