Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Fülzúgásra kaptam gyógyszert...

Fülzúgásra kaptam gyógyszert - továbbiak leírásban. Tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Szóval fülzúgásra kaptam Nootropil nevezetű gyógyszert. Kinek írtak fel ilyet már, tapasztalatok?

A doki azt mondta nem szeretne áltat szóval azt mondta, hogy felírja ezt a gyógyszert nekem. Vagy segít a helyzeten és csökkenti, illetve jó esetben megszünteti a fülzúgásom... vagy marad ahogy van, rontani nem fog a helyzeten. A fülzúgás egy nagyon nehéz eset. Kínozza a beteget és tehetetlenségre kényszeríti az orvost. a Fülzúgások oka 80%-ban nem derül ki sajnos.

Nos ezt kaptam jelenleg. Érdemes elkezdeni beszedni?

Pénteken kiváltottam, most állnék neki az első szemnek.

2013. dec. 23. 10:50
1 2
 1/15 acelsziv ***** válasza:
fogaid rendben vannak? Mert okozhatja a fülzúgást a hiányos fogsor miatt elmozdult állkapocs is.
2013. dec. 23. 10:54
 2/15 anonim ***** válasza:

Attól is függ hány éves vagy, mert idős korban a hallócsontok meszesedése is vagy gerinc problémák is okozhatják.

De lehet hirtelen jövő trauma (idegi) oka is.

Én amikor nyugodt és kipihent vagyok nem zúg a fülem.

é

2013. dec. 23. 11:30
 3/15 anonim ***** válasza:
Ártani nem fog. Nekem pl nem használt.
2013. dec. 23. 11:39
 4/15 anonim ***** válasza:
Szintén ezt mondhatom, ártani nem fog, de nekem nem használt. Viszont szedd, mert lehet, hogy a romlást meg fogja előzni. Ugyanezen okból betaserc-et is szoktak írni, én erre álltam át.
2013. dec. 23. 11:48
 5/15 A kérdező kommentje:

A legfőbb probléma, hogy 16 éves vagyok :(

2 fogam kihúzták, de azt már kb 2,5 féléve. Az okozhatná?

Nyakam és hátam elég sokat fáj. Eddigi vizsgálatok semmit nem mutattak ki. Hallásom rendben (J: 5% B:4% - csaknem teljes hallás). MR, CT semmi különöset nem mutatott ki. Neurológián emiatt is voltam (a látásom is vibrál + szinte állandóan szikrákat látok).

2013. dec. 23. 20:16
 6/15 anonim ***** válasza:
Én 18 voltam, amikor kezdődött. Most vagyok 28, és teljesen normális életet élek, pedig nekem halláskárosodást is mértek. Nyugi kérdező, meglepően sokan vagyunk így, tudom, hogy a "kezdet" nehéz :), de meg fogod szokni, és nem lesz semmi jelentősége a számodra.
2013. dec. 23. 20:56
 7/15 acelsziv ***** válasza:
Ha a fogazat hiányos az alsó állkapocs nem úgy zár ahogy kellene, hanem valamerre ferdén. És, ha belegondolsz, hogy az alsó állkapocs csúcsa a középfülben ér véget ott okozhat nyomást, ami fülzúgással jár együtt. Plusz a nyomás hatással van az egyensúlyi szervekre, amik szintén a középfülben vannak. A test ezt öntudatlanul is megváltozott tartással igyekszik kompenzálni, ami izomfájdalmakat okozhat.
2013. dec. 23. 21:46
 8/15 A kérdező kommentje:
Napközben nem is zavar, nem is hallom. De amikor lefekszek .... te jó ég. Amúgy fekvő helyzetben sokkal hangosabb is, ez jelent valamit?
2013. dec. 23. 22:45
 9/15 A kérdező kommentje:

Még annyit, hogy a jobb fülem sípol, az a domináns ebben. A bal csak néha néha beszáll.

... Például most se tudok elaludni, kikészít! :(

2013. dec. 23. 23:49
 10/15 gungasam ***** válasza:

Nekem is van fülzúgásom (vagy 6 éve,sztereóban 30decibel) Szedd be a gyógyszert és próbálj meg a dokitól Cavinton kúrát kérni . Ez a cavinton nevű gyógyszer( agyi értágító) infúziós beadásából áll, amit kb. hét alkalommal ismételnek egy kúrában.

A fülzúgás oka olyan sok minden lehet, hogy nagyon nehéz kideríteni melyik ok milyen arányban van jelen, egyáltalán mely okok vannak jelen. A hallóideg elhalástól kezdve a stresszes életmód miatti idegkimerültségen át egy rakás oka lehet.

A legfontosabb,a sok mozgás, hogy mindent próbálj meg az egészséges életmód kialakítására.

Nekem a hatéves fülzúgásom is elhallgat ha nagyon jól érzem magam.próbáld ki magadon, hogy milyen hangerő, hangingerek, hatnak utólagosan kedvezően vagy hátrányosan.

Pl. időszakos, hangos fejhallgató használat nem e csendesíti a fülzúgást.

Törődj vele, mert még halláskárosodás is járhat vele!!!

Fontos, hogy ne legyél elhízva.(az is keringési zavarokat okozhat a hallóidegek hajszálereiben.

2013. dec. 25. 23:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!