Ez lehet cukorbetegség?
szombat este óta normálisnál jobban vagyok szomjas és sokat járok WCre. kicsit fáj a kezem, és egy kicsit fáradt is.
bár meg is vagyok fázva.
PS: bocs ha hülye a kérdés, hipohonder vagyok. :/
Bő étkezés utáni vizeleted kóstold meg. Csak egy egészen keveset érints a nyelvedhez. Friss pisit, hogy nehogy benyalj valami fertőzést. Ha édes, cukorbeteg vagy, ha sós, vagy vízízű, akkor 99.999%, hogy nem.
Ez a legjobb teszt a nem orvosok számára. Több ezer éve csinálják, és azóta is működik.
Akkor nem vagy cukorbeteg.
"A diabetes mellitus magyarul „mézédes átfolyás”-t (cukorvizelést) jelent a görög „διαβήτης” = „átmenet, átfolyás” és a latin „mellitus” = „mézédes” szavak összetételéből, a szervezet anyagcseréjének krónikus megbetegedése. Az elnevezés a két fő tünetre, a cukor vizelettel való fokozott kiválasztására és a megemelkedett vizeletmennyiségre (polyuria) utal. A középkori orvosok a vizelet megkóstolásával állapították meg a diagnózist, és különítették el a diabetes insipidustól."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!