Mennyire esélyes, hogy egy 20 éves fiatalnál aorta tágulat jöjjön létre?
Ez általában a középkorúak 'betegsége' úgy tudom. Az a helyzet, hogy van esélyem a Marfan szindrómára, nincs bizonyítva mert külsőre nem nagyon hordozom a jeleit, csak annyi, hogy magas vagyok és nem túl vastag. De egyéb jellegzetesség nem látható rajtam.
Kellene csinálni egy mellkas CT-t hogy kizárják a dolgot, de félek hogy tágulatot fognam találni. Az aorta gyököm 32mm ami szabályos, de az aorta többi részét nem lehet ultrahangról látni ezért kell a CT.
Nem vagyok túl nyugodt... Ez azért nem játék ha ilyet találnak. Van esélyem rá ilyen fiatalon? :(
Én Marfanos vagyok, ezáltal mitralis prolapsus-om van, mellesleg 4x volt PTX-em(légmell) ebből 2 spontán. Magas,vékony lány vagyok, nálam szinte ránézésre megállapították. Vizsgálatok során sajnos be is igazolódott. :S
18/L.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!