Reflux vagy más?
Gégeproblémáim, torokkaparás, fátyolos, hangos beszédnél fájdalmas hang, gombócérzés, fehér nyelv, stb. miatt elsőként gégészhez mentem, de mivel ott nem találtak semmit, átirányítottak egy gasztroenterológushoz. Itt refluxra felírtak egy kéthavi Pantoprazol-kúrát, ami semmit sem használt.
Szerintetek továbbra is fennál a reflux-gyanú csak más gyógymódra (gyógyszerre) lenne szükség, vagy menjek vissza a gégészetre - amitől egy kicsit most már elkezdtem félni. :(
Én is Pantoprazolt szedek, nekem használ egy ideig. Szerintem szólj, hogy nem vált be a Pantoprazol és gondolom akkor kapsz mást. Szerintem ez reflux, mert nekem is van és torokkaparás, gyakori rekedtség, gombócérzés nálam is van.
Ha a gégészeten nem találtak semmit, akkor biztos a reflux a ludas.
Köszönöm szépen a választ! Az az igazság, hogy az első 2 hétben úgy tűnt, hogy nekem is használ, de aztán visszaállt minden az eredeti kerékvágásba. Nekem a fent leírt tünetek mellett eléggé gyakran bevörösödik a garatívem és jobboldalt, hátul a számban érzek valamiféle savas (?) savanykás, melegszerű ízérzést. Bocs, hogy ilyen sután írtam körbe, de nem könnyű pontosan ezt szavakba önteni.
És még valami: nincs mellkasi és gyomorproblémám. Régebben hajnalonta a gyomorszájnál szorító érzést szoktam érezni, úgy, hogy mindig össze kellett kuporodnom, de most már nem érzek ilyesmit. Nem vagyok orvos, de nem lehet, hogy végül ez a szorító savasság áttörte a záróizmot és azért nem érzem már a gyomorszáji fájdalmat, mert a sav felszivárog a gége irányába? Nagyjából a toroktáji tüneteimmel ez egybeesik.
A hülye íz néha nálam is megvan, de nálam inkább az van, hogy hiába eszem, már kb. fél óra múlva megint farkas éhesnek érzem magam. Persze enni nem tudok rendesen... A gyomorszájnál észlelt szorító érzés nálam is megvan, szintén összekuporodva jó olyankor és a nyelőcsövem is nagyon szokott égni.
"Nem vagyok orvos, de nem lehet, hogy végül ez a szorító savasság áttörte a záróizmot és azért nem érzem már a gyomorszáji fájdalmat, mert a sav felszivárog a gége irányába?" - De-de! ... és valószínűleg azért szokott vörös lenni a garatíved, mert kimarja a sav, szóval tuti, hogy eljut odáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!